INSIDER

Döbbenetes új fejlemény a győri iskolai késelés ügyében, ez lehet a kulcs

Az iskola folyosóján biztonsági kamera működik, ami lehet, hogy felvette a történteket.
  • Szerző: Ripost

Ahogy arról korábban a is beszámolt, egy 17 éves fiatal fiú szúrta le tanárát az egyik győri középiskolában. A tanuló ellen emberölési kísérlet miatt indítottak nyomozást.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gyõr, 2019. december 5.
Fotó: MTI – Krizsán Csaba

A nyomozási bíró nemrégiben elrendelte a fiú 30 napra való letartóztatását. A késelő diák egyszemélyes cellában tartózkodik, mivel a szabályok szerint nem zárhatják össze felnőttekkel. Fiatalkorúak börtönébe pedig praktikus okokból egyelőre nem kerülhet, mert a további eljárás miatt a városban kell maradnia. A tanúvallomások mellett egy kamerafelvétel is a rendőrök rendelkezésére áll, ami megkönnyítheti a nyomozók munkáját. A kamera az iskola folyosóján üzemelt, ám lehetséges, hogy a nyitott ajtón keresztül a teremben történteket is rögzíthette.

A fiatal fiú ügyvédje a Borsnak nyilatkozott: „Védencem jelenleg nincs abban az állapotban, hogy üzenjen, az erős poszttraumás stressz miatt még jobban bezárkózott és magába fordult. Sőt, annyira beszűkült a tudata, hogy a cselekményre sem tud visszaemlékezni.”

A fiatalhoz hamarosan elmeorvos-szakértőt rendelnek ki, aki megállapítja, milyen tudatállapotban lehetett a bűncselekmény idején. Az sem kizárt, hogy később elmegyógyító intézetbe szállítják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?