INSIDER

Az életéért küzd a kislány: 5 év után újra kiújult a betegsége Noéminek

Majdnem 5 év tünetmentesség után augusztus 10-én ismét agydaganatot diagnosztizáltak nála.
  • Szerző: Ripost

Még 2015. májusában kezdődtek a kis Noémi tünetei rendszeres hányással, visszatérő fejfájással. Néhány hónap múlva derült fény a koponya MR vizsgálatot követően az ijesztő diagnózisra: az agytörzse hátsó részében nagyméretű tumor található.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció!
Fotó: Northfoto

„Az első műtétre 2015. július 29-én került sor, ahol a nyakszirt alatti területről a nagyméretű daganat (5x4x2 cm) részben eltávolításra került, amely rosszindulatú volt! A műtét után a lányomat gyomorvérzés miatt intenzív osztályán kezelték„ – fogalmaz az anyuka levelében, melyet a Remény Alapítvány tett közzé.

Néhány tünetmentes hónap után Veszprémben a CT-vizsgálatot végeztek a kislányon, amely kimutatta a tumor kiújulását. Fél évvel az első műtét után így újabb tumor eltávolító műtétre került sor. A tumor részleges eltávolítása csak részben hozott eredményt, ezért 27 alkalmas sugárkezelésre volt szükség. Ezt kemoterápia követte, ami súlyos állapotot idézett elő Noéminél: 1 hónapig az életéért küzdöttek.

Azóta eltelt 5 év, a most 8,5 éves kislány pedig tünetmentes volt, egészen mostanáig. Augusztusban ugyanis sokként érkezett a hír: ismét agydaganatot állapítottak meg a gyermeknél. A kislánynak kemoterápiára van szüksége a daganat gyors megfékezése érdekében. Műteni nem tudják, és ezúttal sugárterápiát sem kaphat.

„A kezeléseket Budapesten fogja megkapni, ez 400 kilométer, oda-vissza ami elég nagy teher” – fogalmaz az anya. „Családunk szerény anyagi körülmények között él Csabrendeken. Noéminek 3 egészséges testvére van, akik édesapjukkal vannak, amíg mi kislányommal kórházban, így sokszor kiesik a munkából emiatt. A rendszeres jövedelem hiánya és a szükséges vizsgálatokra való eljutás nagy anyagi terhet ró a családunkra. Nagyon nehéz időszak elé nézünk, több hónapos kezelések várnak gyermekemre és anyagi kiadásaink jelentősen megnőttek a betegsége miatt, ezért szeretnénk kérni, támogassák kislányom gyógyulását! Hálásan köszönünk minden segítséget!„

Noémi gyógyulását és a családot ide kattintva tudod támogatni.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?