KÜLFÖLD

Hat, ISIS kapcsolattal rendelkező koszovói dzsihádistát ítéltek el Pristinában

Egytől tíz évig terjedő börtönbüntetésre ítélték őket, különböző terrorcselekmények előkészítéséért. Közülük ketten már Belgiumból tértek vissza, mint belga állampolgárok.
  • Szerző: SZM

Koszovó az Iszlám Állam “előretolt helyőrsége” lehet – írta már két évvel ezelőtt a Focus.de. Prédikátorokat küldtek oda, akik az iszlám radikális, vahhabista hittételeit terjesztik. Pristina nagymecsetének imámja Shefget Krasniqi például arra kérte a hallgatóságát, hogy adakozzon az Iszlám Állam javára és ha teheti csatlakozzon a Szíriában és Irakban harcoló dzsihadistákhoz.

A múlt héten hat, az Iszlám Államhoz köthető koszovói dzsihádistát ítéltek el a fővárosban egytő tíz évig terjedő börtönbüntetésre. Tavaly nyáron illetve szeptemberben tartóztatták le őket, igen komoly vádakkal. Részint támadásokat szerveztek a koszovói KFOR erõk katonái, négy szerb ortodox egyházi épület és két diszkó ellen a Gracanica (közép-kelet) szerb enklávéjában. Mindezt robbanóanyagokkal és öngyilkos támadásokkal.

Azzal is megvádolták őket, hogy támadásokat akartak végrehajtani
Franciaországban és Belgiumban. Azért éppen Belgiumban, mert a dzsihádisták közül a két 26 éves Bujar Behrami, és Gramos Shabani korábban már megkapta a belga állampolgárságot, így ők könnyedén mozoghattak volna “új hazájukban.” Vagy talán inkább az új harcmezőn.

Forrás: Fdesouche

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?