HARCÉL

Tarlós: Karácsony nagyon sűrűn nem mond igazat

Negatív kampánnyal indított és nyilvánvalóan azt is folytat az önkormányzati választásokig Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt – mondta Tarlós István, a harmadik ciklusára készülő főpolgármester hétfőn a Kossuth Rádióban.
  • Szerző: ripost

Tarlós István Karácsony Gergely szombati, fővárosi kampánynyitójára reagálva arról beszélt, hogy az egy negatív kampányt vetített előre a zuglói polgármester részéről. Tarlós szerint ezen semmi csodálnivaló nincsen, hiszen polgármesteri eredményekről nemigen tud beszámolni.

„Ez egy negatív kampányindítás volt, nyilván az is lesz” – fogalmazott a főpolgármester, majd azt vetette fel: „hogy az ördögbe számolna be eredményekről, amikor nincsenek eredményei”, hogyan hirdetne konkrét reális programokat, ha még a főváros költségvetését sem ismeri. Tulajdonképpen Budapestet sem, lévén, hogy ő maga sem budapesti.

Tarlós István közölte: Karácsony Gergely kampányával az a problémája, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt „nagyon sűrűn nem mond igazat”, nem ismeri a fővárost, az önkormányzatra vonatkozó törvényeket és magát az önkormányzati rendszert, a problémákat sem.

Kampánystábja több mint húsz valótlanságot fedezett fel az utóbbi időben a Karácsony Gergely által elmondottakban, például nem mondott igazat a parkolásról, a patkányügyről, az általa vezetett kerületről, a fakivágásokról, valamint az ingatlanadóval és a bérlakásokkal kapcsolatban.

Karácsony Gergely nem ismeri a főváros helyzetét, hiszen a fővárosi közgyűlési ülések legalább kétharmadán nem vett részt, és a ciklusban a nagyjából nyolcvan bizottsági ülésből is csak körülbelül tízen volt jelen – emelte ki Tarlós István. Megjegyezte: Karácsony Gergelynek például fogalma sem volt arról, hogy a közgyűlés másfél éve elfogadta Budapest klímastratégiáját.

Tarlós István a kampánynyitón elhangzottakat összegezve úgy fogalmazott: „kicsit lírikus hangulatot érzékeltem, reális konkrétumok nélkül”. Megint bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergely mögött „bizony ott állnak a régi SZDSZ-esek, hiszen (...), ott sétált izgatottan Horn Gábor, mint egy hegedűtanár, aki tudja bár, hogy a tanítványa botfülű, mégis gyengéd érzelmeket táplál iránta.

Tarlós István szólt arról, hogy Karácsony Gergely ”eléggé változékony és ingadozó„, ugyanis 2005 óta hat különböző politikai formációban vett már részt. Megjegyezte azt is, hogy a zuglói képviselő-testületben a 22 képviselőből 9 fideszes, polgármesterként mégsem ”bírt el„ a testülettel.

A főpolgármester elmondta, folytatják a megkezdett programokat, így a 3-as metró középső szakaszának infrastrukturális rekonstrukcióját, még ebben az évben elkezdik a Lánchíd és környékének felújítását, folytatódnak a BKV nagyarányú járműcseréi, valamint még az ősszel elindul a Blaha Lujza tér felújítása. Folytatódnak a nagyszabású kerékpáros-fejlesztések, újraépítik a ferihegyi gyorsforgalmi utat, valamint elindul az aquincumi híd kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?