HARCÉL

Soros álciviljei gyűjtik a személyes adatokat

Az ellenzéki előválasztási bohózat során begyûjtött személyes adatokat egy olyan cégre bízták a pártok, amely a hazai Soros-birodalom jól beágyazott tagja - írja az Origo.
  • Szerző: ripost

A Magyarhang Nonprofit Kft.-t bízták meg az előválasztás lebonyolításával, valamint a befutott adatok kezelésével. A cég ügyvezetője, tulajdonosa Varga Máté. Róla a Pesti Srácok írta meg, hogy kapcsolati hálója alapján ő az, aki egyben a Soros György-féle Civil Kollégium Alapítványnak is igazgatója.

Varga és a fenti cég elsőként úgy került a sajtó látókörébe még tavaly júliusban, hogy az aHang nevű, kérészéletű tüntetésszervezőt működtették, amely több másik, szintén Sorosékhoz köthető álcivil csoporttal működött együtt.

Az aHangról a PS megjegyzi, hogy vezetői a Civil Kollégiumhoz és Schilling Árpádhoz, valamint feleségéhez köthető Krétakör „szabadságharcosai”.

Ilyen szervezetre bízzák az ellenzéki pártok az általuk fontosnak minősített előválasztást és választóik személyes adatait is. Azt, hogy  miért pont ők csinálják az adatkezelést, honlapjukon így indokolják: „hogy az előválasztás második fordulója során civil kontroll mellett kerüljön kiválasztásra a változást akaró többség főpolgármester-jelöltje”.

Vagyis Sorosék kontrollja alá került az ellenzéki előválasztás, és ezt vállalják is a honlapjukon.

A honlapról kiderül az is, hogy a Magyarhang Kft. semmilyen hatósági jogkörrel nem rendelkező aktivistái részére kétszer is kell adatokat megadni, egyrészt a regisztrációhoz, majd később a szavazáshoz is.

Hadházy Ákos „aláírás gyűjtési” magánakciójának adatkezelési botránya után lehet, hogy újabb aggályos akció tanúi lehetünk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?