HARCÉL

Olvad a DK Vas megyei szervezete

Pár nappal ezelőtt derült ki a parlament honlapjáról, hogy kilépett a DK-ból Székely Sándor képviselő, aki ezután függetlenként folytatja tevékenységét. A Vas megyei DK-szervezetben alig néhányan maradtak.

Az Ugytudjuk.hu portál arról ír, hogy ezúttal a Vas megyei Kám DK-s polgármestere, Mecseki Csaba, és vele együtt 13-an, többek között Kelemen Krisztián szombathelyi önkormányzati képviselő hagyta ott Gyurcsány Ferenc pártját.

Gyurcsányék nem fizették ki a vidéki kampány költségeit, köztük Vadai Ágnes fórumát sem.

(Forrás: MTI/Kovács Tamás)

Mecseki Csaba elnök ezután december 15-én 12 társával együtt kilépett a pártból. Azt mondja, bár nem az anyagiakon múlt, de az is közrejátszott, hogy otthagyták a pártot.

„Sok olyan kiadás volt, amit én magam a saját zsebemből fizettem. Bélyegzőkészítés, Vadai Ágnes szentgotthárdi fórumának terembérlése, molinókészítés, koszorúk és hasonlók. Nagyjából 90 ezer forintnyi számla gyűlt össze, a többi kiadáson felül, mivel minden kitelepülést, szórólapozást, pesti utakat saját magunk finanszíroztunk, ami egy ilyen nagy választókerületben nem kevés kiadás. A nyáron küldtem el a központba a számlákat, hogy egyenlítsék ki, azóta sem kaptam, nemhogy pénzt, de még csak választ sem” – folytatta Mecseki.

A DK-tagoknál az tette be végképp a kaput, hogy az általuk éveken keresztül befizetett tagdíjat szerették volna egy évzáró vacsorára költeni. Mecseki azt mondja, hogy mint minden máshoz, ehhez is a régióvezető jóváhagyása kellett volna. Hiába ő volt a választókerület elnöke, a bankszámlájukhoz nem volt hozzáférése, sőt a pontos egyenleget sem közölték vele.

„A saját magunk által befizetett pénzt akartuk vacsorára költeni. A régióvezető azt mondta, nem lehet. Több százezer forint lehet a választókerület számláján, szerintem bőven belefért volna egy vacsora. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, 13-an léptünk ki” – tette hozzá a volt elnök.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?