HARCÉL

Novák Katalin: Weber ne leckéztessen minket demokráciából

Manfred Weber nem tudja megemészteni, hogy Magyarország nem támogatta uniós elnökjelöltségét, megint a Fideszt támadta. Novák Katalin államtitkár Facebook-bejegyzésben utasította vissza Weber kijelentéseit.
  • Szerző: ripost

Magyarországon nem szokás valakit letorkolni azért, mert véleményt fogalmaz meg – reagált Novák Katalin, a Fidesz alelnöke az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője, Manfred Weber szavaira, aki szerint az EPP nem változtat irányvonalán; ha valaki ehhez a pártcsaládhoz akar tartozni, követnie kell az értékeit, és „nem kér kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében”.

A Fidesz alelnöke a Facebookon úgy reagált a néppárti vezető által elmondottakra, hogy „nincs szükségünk arra, hogy Manfred Weber demokrácia-leckéket adjon nekünk”. Magyarországon nem szokás valakit letorkolni azért, mert véleményt fogalmaz meg. A Néppártban mostanság igen? – tette fel a kérdést Novák Katalin.

Mint az köztudott, Weber az Európai Bizottság elnöki posztját szerette volna megszerezni, amihez balliberális támogatókat keresett. Ennek érdekében gátlástalanul támadta a Néppártban a Fideszt, kijelentve, ha csak a magyar polgári párt támogatásával nyerheti el a posztot, akkor inkább nem lesz elnök.

Kívánsága teljesült, a Fidesz nem támogatta, nem is lett a Bizottság vezetője.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes kókusztekercs receptje
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?