HARCÉL

Már nyíltan támogatja az illegális migrációt a Jobbik

A Jobbik elnökhelyettese, Gyöngyösi Márton évadnyitó beszédében egyértelmûvé tette, hogy pártja nem akarja megvédeni Magyarországot az illegális bevándorlástól.

A magyar határzárral szemben és a gyurcsányi politika mellett hitet tévő Gyöngyösi így beszélt:  „Ha Orbán Viktor és szövetségesei diadalmaskodnak pár hónap múlva, akkor drótakadályokkal szabdalt, egymás ellen ágáló közösségeknek az Európáját láthatjuk.”

Az évkezdő értékelés szinte másról sem szólt, mint a Fidesz-KDNP kormány gyalázásáról. A közelgő uniós választásokkal kapcsolatban így fogalmazott: ha a májusi választáson Orbán Viktor kellő számú szövetségest tud maga mellé állítani, akkor „közösen tudják megszervezni Európának a szétzúzását és a zűrzavarnak a keltését.”

Szerinte a magyar miniszterelnök májusi győzelme esetén újabb „drótakadályok” épülhetnek, és ez elfogadhatatlan.

Gyöngyösi ezzel meghirdette a migrációpárti uniós elithez igazodás politikáját.

Mondataiból az következik, hogy Európának nincs szüksége újabb, a bevándorlók feltartóztatását szolgáló kerítésekre, mert az csak feszültséget szül az Európai Unió tagállamai között.

A Jobbik vezetői nem először támadják a kormányt a határainkat védő kerítés miatt. Vona Gábor 2015-ben, még a kerítés elkészülte előtt így nyilatkozott:

„A kerítés az egy hatalmas bukás, azt gondolom, a kormány bevándorláspolitikájának a bukása történt meg. A kerítés még föl sem épült, nyilvánvalóvá vált, hogy alkalmatlan Magyarország megvédésére.”

Ám amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a határvédelemnek ez a módja igenis eredményes, és nem mellesleg közeledett az országgyűlési választás,

már arról értekeztek, hogy a kerítés valójában a Jobbik ötlete volt, amit "elloptak" a kormánypártok.

Gyöngyösi tehát nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a saját ötletük feszültséget szít az európai országok között. Ez bizony őszinte  beszéd. Még akkor is, ha teljes képtelenség. Ugyanis nem a kerítés, hanem a korlátlan migráció támogatása szülte és szüli a feszültségeket.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?