HARCÉL

Karácsony alkalmatlan egy város vezetésére

Karácsony Gergely zuglói polgármester titkolózik, mert titkolnivalója van, „csődben van a kerület, ezt akarja eltitkolni” – mondta a Fidesz budapesti szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.
  • Szerző: Ripost

Zsigmond Barna Pál közölte: a bíróság kedden kimondta, hogy Karácsony Gergelynek nyilvánosságra kell hoznia Zugló kintlévőségeit, ezek ugyanis közérdekű adatnak minősülnek.

A szóvivő emlékeztetett, azért fordultak bírósághoz, mert Karácsony Gergely május óta nem válaszolta meg a közérdekű adatigénylésüket arról, mennyi kifizetetlen számlája és kintlévősége van az önkormányzatnak.

Természetesen nem a tartozással rendelkező állampolgárok adatai érdeklik a Fideszt, hanem olyan tételek, mint a helyiségbérleti díjtartozások, a tervezett, de elmaradt ingatlanértékesítésből származó bevételek, valamint az önkormányzat kifizetetlen számlái.

„Miközben az átláthatóságot hirdeti, megsértette az infotörvényt, erről most már papírja is van Karácsony Gergelynek”.

A polgármester az adatigénylés létét is letagadta, miközben maga írta alá a határidő meghosszabbítására vonatkozó kérést.

Karácsonynak ki kell adnia az eddig titkolt zuglói adatokat

Karácsony Gergely alkalmatlansága miatt romokban van a zuglói költségvetés, és példátlan módon adósságrendezési eljárásoknak teszi ki a kerületet. Csak a közterületek karbantartásáért felelős két cégnek 150-150 millió forinttal tartozik hónapok óta, „és még ki tudja, kiknek”. Szerinte ebből is látszik, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan egy város vezetésére.

Arra a kérdésre, hogy Horváth Zsolt zuglói alpolgármester a Facebook-oldalán egy olyan képet tett közzé, amelyen egy köteg pénzt, egymillió forintot lobogtat, Zsigmond Barna Pál azt válaszolta: beszédes, hogy a parkolás körül munkálkodó alpolgármester éppen „egy egymillió forintos képet rak ki a Facebookra”, ennyi ugyanis a napi veszteség a zuglói parkoláson.

„Szeretnénk választ kapni arra, hogy honnan van az a pénz nála” – mondta a Fidesz budapesti szóvivője, aki szerint ez az ügy is arról tanúskodik, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, és nem tud rendet tenni a saját háza táján.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?