HARCÉL

Politikai megrendelésre támadják Magyarországot

Elképesztő mélypont az EP történetében a Magyarországról és a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében hozott magyar törvényről szóló csütörtöki vita – mondta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
  • Szerző: Ripost

Hidvéghi Balázs úgy véli, ilyen még nem volt, egy „politikai megrendelésre készülő támadássorozatot” úgy vittek végig, hogy lehetőséget sem biztosítottak a magyar félnek a megszólalásra.

Nem volt igazi vita, 20-25 ember volt az ülésteremben, hiszen a parlament két hónapja szinte nem működik – közölte. A képviselők 95 százaléka nincs Brüsszelben és nem tud részt venni a vitában.

Fotó: Fodor-Horváth Zsófia / 888.hu

A képviselő kijelentette, ami most igazán fontos, az a járvány elleni védekezés, ezzel kellene foglalkozni, nem „egy szélsőbal által erőltetett” támadással Magyarország ellen. A csütörtöki vita szégyenfolt az Európai Parlament történelmében.

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy Vera Jourova, az Európai Bizottság cseh alelnöke már többször elmondta, hogy a magyar koronavírus-törvény nem ütközik az európai joggal. A csütörtöki vitán az alelnök pár rendkívül agresszív, üvöltöző liberális, baloldali képviselő társaságában ült, és „kicsit próbált alkalmazkodni a hangulathoz”, kínosan magyarázkodott, de a véleménye valójában nem változott.

A Magyarország elleni támadás a migrációra vezethető vissza, annak a magyar elutasítására és általában arra a kereszténydemokrata konzervatív politikára, amely fontosnak gondolja azt, hogy megőrizze a nemzeti kereteket és identitást, és amely alapkérdésekben a magyaroknak akarja megtartani a jogot a döntésekre – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.

És ezeket olvastad már?