HARCÉL

Hegedűsné: Egyik zsidó ajnározza a másikat

Újabb hangfelvétel szolgál bizonyítékul arra, hogy a Jobbik egyértelmûen antiszemita párt.

Az Origo birtokába jutott a Jobbik egyik frakcióülésének teljes hanganyaga, az ülésen Lenhardt Balázs kizárásáról volt szó. Fontos adalék, hogy a Jobbikot ekkoriban sorra rázták meg a súlyosabbnál súlyosabb botrányok, komoly válságba taszítva a pártot. Ezek közé tartozott Szegedi Csanád ügye is, akiről kiderült, hogy zsidó származású, ezért nem maradhatott a Jobbikban.

A felfokozott hangulat a felvételen is érzékelhető volt,

a jobbikos képviselők egymást túllicitálva tettek antiszemita megjegyzéseket: kiderült, hogy a Jobbik annyira antiszemita párt, hogy két szakértője volt ekkor: az egyik külügyi, a másik zsidószakértő.

Hegedűs Lórántné az üggyel kapcsolatban jegyezte meg: "Egyik zsidó ajnározza a másikat."

Az akkori pártelnök, Vona Gábor sem maradt ki a sorból. Szegedi Csanád nyilatkozatáról mondott alig félreérthető véleményt. Szegedi nyilatkozata így hangzott: "minden vitában csupán a tisztelet hangján szabad szólnunk, amely Izraellel kapcsolatos." 

Vona Gábor ezt így kommentálta:

"A másik oldalról pedig mindannyian egyetértünk abban, hogy amit Csanád tett az elmúlt időszakban, különösképpen az utolsó nyilatkozatával, az a Saul-fordulás, amit ő végrehajtott, az finoman szólva is felháborító, és konkrétan megalázó a Jobbik számára. Valóban egy nagyon megalázó helyzetbe hozott minket az egykori vezetője a pártnak, alelnöke, sokak által a párt öklének tartott szereplője, most a másik oldalon válik ököllé".

Az origo.hu részletes beszámolójából érdemes kiemelni azokat a mondatokat, amelyek Hegedűs Lórántnétól származnak:

 

Hegedűs Lórántné: ."... egy levelet, amiben két szakértőt nevezett meg. Az egyik az már nem is tudom, Szávay Pisti volt, aki a külpolitikáért, nem tudom, miért a felelős, én pedig a zsidó ügyekért vagyok felelős. Gyakorlatilag ez volt a lényeg (dadogás). Megtisztelő, nem azért mondom, csak..."

(nevetés és hangzavar)

Ismeretlen bekiabáló: "Szakértő!"

Hegedűs Lórántné: "Szakértőnek nevezett valaki."

Vona Gábor: "De Enikő, nem az vagy? Hát most. Azazaz."

Az újabb felháborító hangfelvétel részleteit itt olvashatják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?