HARCÉL

Ezt üzeni neked Valentin napra az FBI

Üzenetet tett közzé az FBI Valentin nap alkalmából, mely neked is szól, és melyre mindannyiunknak érdemes kiemelten odafigyelnie.
  • Szerző: THE_D

A Valentin napra való tekintettel, elsősorban az egyedülállókat megszólítva adott ki közleményt az FBI. Arra figyelmeztet, hogyan kell résen lennie mindenkinek, aki interneten keresztül keresi a párját - a különböző online társkereső felületekből pedig Magyarországon is szép számmal akad. Ahogyan felhasználókból is.

A veszély leginkább a 40 évnél idősebb, esetleg fogyatékkal élő nőket fenyegeti, akikkel hosszú, gyakran akár hónapokig tartó levelezésbe bonyolódik a férfi, így kerülve egyre inkább a nő bizalmába. Ezután kerül sor az első olyan esetre, hogy a férfinak hirtelen égetően pénzre lesz szüksége. Ha pedig az áldozat kisegíti őt, akkor minden bizonnyal újabb és újabb szívességeket, kölcsönöket fog kérni a csaló.

Az FBI szerint gyakori, hogy az elkövető férfiak nehéz sorsúak, néha külföldiek, esetleg külföldön élő honfitársak - legalábbis így játsszák el a szerepüket, természetesen többnyire olyan profilképpel, melyen nem ők szerepelnek.

Persze nehéz a társkeresés, ha az ember bizalmatlan, ezért aztán pánikba esni semmiképp nem szükséges, ahogyan lemondani sem kell a társkeresésről. Elég megfogadni néhány jó tanácsot, melyet az FBI javasol. Érdemes gyanakodni a következő esetekben:

  • gyakran mondja le a partner a találkozót valamilyen betegségre vagy váratlan eseményre hivatkozva

  • gyorsan kér személyes elérhetőséget és személyes adatokat, hogy minél többet megtudhasson rólunk

  • feltűnően tökéletesnek tűnik a fényképe, mintha egy magazinból vágták volna ki

  • mindössze néhány beszélgetés elegendő számára ahhoz, hogy szerelmet valljon

  • szívességet vagy segítséget kér pénz formájában, esetleg úgy, hogy valamilyen csomagot vegyünk át valakitől

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?