HARCÉL

Elbukta a feljelentést a Jobbik

Bûncselekmény hiányában elutasította a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Jobbik elnökhelyettese, Gyöngyösi Márton által a párt volt szekszárdi vezetője, Szabó Balázs ellen tett feljelentést - tájékoztatta a Magyar Hírlapot a Tolna Megyei Főügyészség.

A volt jobbikost hűtlen kezelés miatt jelentette fel Gyöngyösi, miután Szabó Balázs októberben arról számolt be, hogy

a Jobbik pártigazgatója a regionális igazgatókon keresztül küldött nagy mennyiségű, ismeretlen eredetű pénzt a választókerületekhez,

amit a tagoknak kellett befizetniük a Jobbik számlájára. Utalt arra is, hogy a pénz Simicska Lajostól származhatott.

A politikus ezután csalás gyanújával feljelentést tett a Jobbik ellen, az ennek kiegészítésével megbízott Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi igazgatósága pedig megalapozottnak találta azt, és nyomozást indított az ügyben.

"Az egész ügy a Jobbik piti politikai bosszúja volt ellenem, mert nyilvánosságra hoztam a párt piszkos ügyeit" – mondta Szabó Balázs, aki üdvözölte a döntést, és hangsúlyozta:

az első pillanattól biztos volt benne, hogy nem indul ellene nyomozás,

hiszen nem követett el semmilyen bűncselekményt.

Kiemelte, hogy a Jobbik pénzügyeivel kapcsolatban csalás gyanúja miatt tett feljelentése nyomán jelenleg is folyik a nyomozás. Felidézte, hogy miután beszámolt a gyanús pénzmozgásokról, a Jobbik vezető politikusai közül többen is jelezték, rágalmazás miatt fogják beperelni, de ezt végül nem merték megtenni, így csak

sikkasztás és hűtlen kezelés miatt tettek feljelentést, amit most elutasítottak.

"Felszólítom a Jobbik vezetését, hogy az engem ért alaptalan rágalmak miatt kérjen bocsánatot" – mondta a Magyar Hírlapnak Szabó Balázs, hozzátéve, hogy a rendőrség döntése nyomán "a tisztesség és a becsület – amiből a Jobbik vezetőiben kevés van – ezt kívánná". A politikus jelezte, jogi úton fog elégtételt venni volt pártján.
 

Közben lemondott a Jobbik XIII. kerületi választókerületi elnöki posztjáról Magvasi Ad­rián, a párthoz köthető Alfahir.hu volt főszerkesztője.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?