HARCÉL

Dobrev Klára fejezze be a hazudozást a Gyurcsány család üzleti kapcsolatairól

A Fidesz arra szólítja fel Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferenc DK-elnök feleségét, hogy fejezze be a hazudozást a Gyurcsány család üzleti kapcsolatairól - mondta Budai Gyula fideszes országgyûlési képviselő hétfőn Budapesten újságíróknak.
  • Szerző: Ripost

A politikus kifejtette: a Gyurcsány család üzleti partnerei – és a hírek szerint barátai –, a mintegy 600 milliárd forintot ellopó bolgár Vaszilev házaspár ellen nemzetközi körözést adott ki az Interpol.

„Gyurcsányék az elmúlt napokban folyamatosan tagadták” a kapcsolatot, ám a közöttük lévő üzleti viszonyt nyilvános céges dokumentumok bizonyítják: közös cégük van a Vaszilev házaspárral" – mondta Budai Gyula.

Itt az ideje – folytatta a fideszes képviselő –, hogy Dobrev Klára elárulja, milyen üzleti kapcsolatban állt a Vaszilev családdal, nyilatkozzon arról, mit tud az eltűnt 600 milliárd forintról, és „adódik a kérdés”, hogy jutott-e ebből a pénzből Magyarországra, a Gyurcsány családnak és esetleg a DK-nak.
A cégadatokra vonatkozó kérdésre Budai Gyula azt közölte: a Cellum Bulgaria nevű vállalkozásban a Kóka János – a Gyurcsány-kormány korábbi gazdasági minisztere – által tulajdonolt Cellum Globalnak 38 százaléka, az Altus-ConsAltnak – amely Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára cégéhez, az Altus Zrt.-hez köthető – 12 százaléka van, a maradék 50 százalék pedig a Vaszilev házaspáré.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?