HARCÉL

A Fidesz kizárásának terve Brüsszel bosszúja

A magyarok döntő többsége szerint a Fidesz Európai Néppártból való lehetséges kizárása mögött többek között az áll, hogy Brüsszel nem támogatja a magyar kormányt Európa keresztény kultúrájának megvédésében, a magyar családok melletti kiállásban, Soros György és Jean-Claude Juncker pedig bosszút akarnak állni a kormányzati kampány miatt - állapítja meg a Századvég legújabb kutatása.

Az elmúlt hetek egyik meghatározó eseménye volt, hogy az Európai Néppárt több tagpártja kezdeményezte a Fidesz kizárását vagy tagságának felfüggesztését. A Néppártot erősen megosztotta az ügy, hiszen

a kizárást támogató pártokkal szemben több párt képviselője kiállt Orbán Viktor és a Fidesz mellett.

 A Századvég friss közvélemény-kutatása annak járt utána, hogyan látják a magyar választók a Fidesz lehetséges kizárását a Néppártból.

A megkérdezettek 72 százaléka hallott arról, hogy felmerült a Fidesz kizárása az Európai Néppárt soraiból.

A magyarok döntő többsége szerint az Európai Néppárt azért büntetné a Fideszt, mert az kiáll a magyar választók akarata mellett.

A válaszadók kétharmada (67 százaléka) úgy látja, szerepet játszik a Fidesz tervezett kizárásában az, hogy Magyarország meg akarja védeni Európa keresztény kultúráját, de Brüsszel ezt elutasítja.

A válaszadók többsége (61 százalék) szerint

a kizárás felmerülése mögött Soros György és Jean-Claude Juncker bosszúja is meghúzódhat a bevándorláspártiságukat kritizáló kormányzati kampány miatt.

A megkérdezettek 58 százaléka szerint az is szerepet játszik a tervezett kizárásban, hogy a kormány a migráció helyett a családokat támogatná, de Brüsszel ezt szintén elutasítja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?