HARCÉL

Elutasítjuk az „önkéntes” és a „kötelező” kvótarendszert is

Az első lépés az európai határok megvédése, és azok hazaküldése, akik jog nélkül tartózkodnak Európában – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Bécsben.
  • Szerző: RIPOST

Kovács Zoltán a magyar nagykövetségen találkozott újságírókkal, hogy tájékoztassa őket a magyarországi döntések körülményeiről. A politikus ezt követően az MTI-nek kifejtette: amikor az Európai Bizottságban, az európai intézményekben az európai életforma megvédéséről beszélnek, akkor „minden országnak el kell gondolkodnia arról, hogy a saját maga lehetőségei között hogyan tesz meg mindent azért, hogy az európai életformát meg lehessen védeni”.

Kovács Zoltán kijelentette: a magyar álláspont semmit nem változott a három évvel ezelőttihez képest, „karakteresen és egyértelműen elutasítjuk, hogy az önkéntes vagy a kötelező kvótarendszer megjelenjen Európában, hiszen ez gyakorlatilag újabb felhívás lenne arra, hogy újabb és újabb migránsok érkezzenek”.

Az első lépés az európai szárazföldi vagy tengeri határok biztosítása, megvédése, illetve azok hazaküldése, akik jog nélkül, jogszerűtlenül tartózkodnak Európában, minden más kezelési módról, az integráció kérdéséről, az európai jövőről csak ennek fényében és ezután szabad beszélgetni – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?