POLITIK

Duplájára nő a vallási közvetítések száma a Duna Televízióban és a Kossuth Rádióban

Mostantól jelentősen megnő a vallási műsorok száma a közmédiában.
  • Szerző: Ripost

Az elmúlt hétvégén már közvetítettek katolikus misét és protestáns istentiszteletet is a közmédia délutáni sávjában a Duna World-ön és a Kossuth Rádióban, ezentúl pedig vasárnap délelőttönként lesz látható – a Duna Televízió történetében először – mind katolikus mise, mind pedig protestáns istentisztelet is.

A vasárnapi közvetítések mellett minden hétköznap a Duna Televízió egy 10 perces napi áhítattal jelentkezik fél nyolctól, amelyben az adott naphoz kapcsolódó bibliai részlet felolvasását egy rövid bibliamagyarázat követi majd. A Napi áhítat adásának ismétlése este 19.50 perctől a Kossuth Rádióban lesz hallható. A hét elején katolikus és református, míg a hét második felében más felekezetek áhítatával várják az érdeklődőket a közmédiában.

„A közmédia szeretné segíteni a hívő embereket, hogy otthonukban is hozzájussanak a lelki tartalomhoz. Ennek érdekében vasárnaponként duplájára, bizonyos értelemben négyszeresére növeljük az istentiszteleti alkalmak közvetítését” – mondta Mucsányi János, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének vezetője, aki azt is hozzátette, hogy így a rádióban délelőtt és délután is lesz mise vagy istentisztelet közvetítés.

Hétköznap:
7.30 – Reggeli áhítat (Duna Televízió)
19.50 – Napi áhítat (ismétlés – Kossuth Rádió)

Vasárnapi vallási közvetítések a következő hetekben a közmédiában:
Duna Televízió:
9.00 – Katolikus Szentmise
11.00 – Protestáns istentisztelet

Kossuth Rádió:
10.04 – Katolikus Szentmise (Katolikus Rádióval közösen)
18.02- Protestáns istentisztelet

Jelentősen változik az M5-ös kulturális csatorna műsora is, amely a tanulást segítő programokat sugároz.

Szerdán (18.-án) reggel 8-tól 11-ig a Felsőss! adásai a 6. osztályosoknak szólnak, 11 és 12 között pedig az angolul és olaszul tanulók kapnak segítséget tanulmányaikhoz. 12-től az érettségire készülőknek szólnak a műsorok.

Este 20 órától a Mindenki Akadémiája ad külön ismereteket az egyetemistáknak.

A műsorok elérhetőek lesznek a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon, illetve a Telekom IPTV és TVGo, valamint a Vodafone TV replay-szolgáltatásokon keresztül is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?