BOZÓT

Hatalmas bukta a pedagógus sztrájk(is)

Meghökkentően kevesen sztrájkoltak, totális kudarc lett a pedagógus és a közalkalmazotti sztrájk. 90 ezer tanár közül mindössze 47 nem vette fel a munkát.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A szakszervezetek a kormánytisztviselőket, az önkormányzati tisztviselőket és szociális dolgozókat hívták sztrájkba, a pedagógusok szakszervezete a PDSz pedig szolidaritási sztrájkot hirdetett.

A végeredmény totális kudarc, elképesztően keveseket tudtak megszólítani.

 Az 1.283 önkormányzati hivatal  közül legfeljebb 20-ban  csatlakoztak néhányan az akcióhoz. Ez az önkormányzati hivatalok

1%-a!).

 A kormányhivatalokban, a minisztériumokban és a háttérintézményekben egyáltalán nincs sztrájk. Senki nem sztrájkol.  (Ami talán nem csoda, hiszen a kormánytisztviselők most írják alá az átlagosan 30%-os béremelésről szóló kinevezésüket)

 

 A tanárok sem voltak hajlandók sztrájkolni.

A PDSZ  szolidaritási sztrájkra szólította fel a tanárokat.. Az eredmény itt is totális kudarc.  A tankerületi összesítések szerint a mintegy 90 ezer közalkalmazott pedagógus közül 47 tanár nem vette fel a munkát.

Saját farkába harap a szoci kígyó

A szocialisták elvtársi médiája eközben Budapesten a 15. kerületi Polgármesteri Hivatalt mutogatja, mint ahol jó néhányan sztrájkolnak.

Nem árt tudni, hogy ebben a kerületben a polgármester Németh Angéla MSZP/DK, a jegyző pedig az MSZP-s Lamperth Mónika. Márpedig az önkormányzati béreket az önkormányzatok állapítják meg, tehát ahol most „ sztrájkolnak” ott ezek szerint a saját polgármesterükkel és jegyzőjükkel elégedetlenek.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?