BOZÓT

Csatát nyert a pénzét követelő magyar vállalkozás: inkasszózták a multit

Rendszeresen késve fizetett a Bridgestone egy magyar alvállalkozójának, mely megunta a dolgot. Követelése végrehajthatóvá vált, a multi számláira azonnali beszedési megbízás került.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A végrehajtó a törvényes felhatalmazás birtokában leinkasszózta a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. számláit. Az ügy előzménye, hogy a gumigyár egyik alvállalkozója, az Inter Lingua Kft. késedelmi kamatot követelt a multicégtől, mert az rendszeresen késve fizetett. Az inkasszó során az eredeti tartozás 131%-a lett végrehajtva, a jogi eljárás plusz költségei miatt.

További érdekesség, hogy a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. egyik dolgozója 2017. április 19-én tanúskodott az Inter Lingua Kft. perében a Tatabányai Járásbíróságon, majd nyolc nap múlva, több év munkaviszony után, a Bridgestone brüsszeli központja beadatta vele felmondását.

 A Bridgestone korábban közleményben közölte, hogy nem kommentál folyamatban lévő jogi ügyeket. Az Inter Lingua Kft. így kommentálta a történteket: "A végrehajtott összeg nem túl jelentős tétel a világ legnagyobb gumigyárának, azonban a bérből és fizetésből élő emberek számára komoly pénz. Vajon nem lett volna jobb időben fizetni?"

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?