Létrehozva: 2020.07.14.

A Klán: Véreskezű kommunista unokája próbálta az észt osztani a Parlamentben

Dobrev Klára személyében egy véreskezű kommunista belügyminiszter unokája szólalt fel kedden az Országgyűlésben -nyilatkozta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István arra reagált, hogy Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője felszólalt a parlament keddi rendkívüli ülésén.

A baloldali politikus a vitában jelezte, hogy a DK frakciója nem vesz részt az uniós helyreállítási csomagról szóló javaslat szavazásán.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: az az ember beszélt tisztességről, aki egy olyan villából érkezett, amit 1944-ben kártérítés nélkül egy zsidó családtól koboztak el, majd a kommunisták adományozták Gyurcsányné családjának.

Hollik hozzátette, hogy az az ember beszélt az uniós pénzek szakszerű felhasználásáról, aki a Medgyessy-kormány kormánybiztosaként úgy készítette elő az EU-s programokat, hogy a pénzből több milliárd forintot kellett visszafizetni miatta. Az az ember beszélt jogállamiságról, akinek a férje, Gyurcsány Ferenc képviselőket veretett meg rendőrökkel. Továbbá az az ember beszélt korrupcióról, akinek a férje kétszeresére emelte a magyar családok villamosenergia-számláit, saját gyárának viszont, a Gyurcsány-műveknek olcsóbban adta az áramot – tette hozzá Hollik István.

A háta mögött a saját pártjában a DK-ban is régóta Elenának gúnyolják Gyurcsány feleségét. Utalva az erőszakosságára, visszautasítást nem tűrő modorára, arra, hogy lényegében ő diktál a pártban. Akárcsak valaha Elena Ceausescu a férjének. Főként azért kell lenyelnie a DK-soknak az Elena-békát, mert elsősorban Dobrev Klára löki a pénzt a szocialista pártból kilopott alakulatnak. Õ seftelt például sok pénzt keresve Bulgáriában egy nemzetközi körözés alatt álló bankárral, s ő hozta a zsíros brüsszeli megbízásokat a Gyurcsány cégeknek, a Soros-barát brüsszeli bürokráciától is. Korábban egy interjúban (HVG 2005/35) Gyurcsányné arról panaszkodott, hogy iskolás korában valahogy mindig a gonosz banya és a boszorkány szerepét osztották rá.

Akkor még azt állította, hogy esze ágában sincs politikusnak lenni.

Azt mondta, „gerincsebészi ambícióim sincsenek”, utalva arra, hogy nem kezd olyasvalamibe, amihez halovány dunsztja sincs. Úgy látszik, ma már másképp gondolja. Dobrev Klára nagyapja Apró Antal sötét figurája a magyar történelemnek, 1956-ban a kommunisták megbízták a forradalom leverését irányító bizottság vezetésével, Kádár János pedig rábízta Nagy Imre és társai halálra ítélését, ő vezényelte le az egész procedúrát. A pesti köznyelv akkoriban egész egyszerűen hiénának, dögevőnek titulálta. A mai napig egy, a zsidóktól ellopott villa a Gyurcsány-Dobrev- Apró klán központja. Igazán gazdaggá a családi vállalkozást Apró Antal lánya, Apró Piroska tette, aki valaha Horn Gyulának volt a jobbkeze, majd Medgyessy Péter mellett tevékenykedett, de a klán kitalálta, hogy jobb lenne a vejüket ültetni a trónra, így lett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, lényegében megpuccsolva a szocialista pártot, amit később ketté is szakított.
A Gyurcsány–Apró klánban mindig is a nők viselték a nadrágot Apró Piroskától Dobrev Kláráig.

Eddig is ő volt az igaz vezető és Gyurcsány inkább a csak bábként, egy kitalált figuraként működik ebben a családi politikai vállalkozásban.

Gyurcsány Ferenc anyósa, Apró Piroska már a zsidóktól elrabolt villában, a Rózsadombon nőtt fel. Apja, Apró Antal nagy szerepet játszott az ötvenhatos forradalom véres leverésében, mindig ott állt Kádár mellett. Sokan állítják, hogy ő volt a „fogóember„, akit a szovjet titkosszolgálat állított rá Kádárra. Itt kezdődik a Gyurcsány-vagyon története. Apró Antalnak még a fia is titkosszolgálati főnök lett – a szovjetek nagyon figyeltek arra, ki kerül ilyen helyre –, de a lánya, a későbbi Gyurcsány-anyós, Apró Piroska is hamar bizalmi állásokat kapott a titkosszolgálatok felügyelte külkereskedelemben. Együtt a komcsi Klán Az anyós Horn Gyula titkárságának vezetőjeként jutott az irdatlan vagyonhoz. Ekkor szerzett meg a családnak több fontos gyárat, vállalatot, méghozzá olyan milliárdokat termelő területen, mint a magyar timföldgyártás. A Gyurcsány-anyós is lényegében ingyen szerezte meg a gyárakat. A modell lényege az volt, hogy Apró Piroskát Horn Gyula beültette a Magyar Hitel Bank igazgatótanácsába, ő meg elintézte, hogy a bank adjon hosszú lejáratú, nagyon kedvező kölcsönt a gyárak megszerzésére. A visszafizetendő részleteket a gyárak hamar kitermelték. A saját zsebükből mindössze 5 milliót tettek be a timföldgyártás „megvásárlásába”. 700 milliót ugyanis a bank adott, a 705 milliós vételárhoz. A pápai fiú, aki harsány erőszakosságával tűnt ki a többi kiszes, ifjúkommunista közül, jól jött Apró Piroskának. Az anyósa közreműködésével megszerzett timföldipari cégeket Gyurcsány később részben kijátszotta külföldre. Persze ebben is Apró Piroska segített. Amikor 1998-ban Horn Gyula elvesztette a választásokat, a cég nagy részét nyomban átjátszották a Luxemburgban bejegyzett Altus Luxemburg S. A. H. nevű cégnek, ami mögött persze szintén csak ők állnak. Gyurcsány 2017-es vagyonnyilatkozatában mintegy 223 milliós osztalék és 605 milliónyi értékpapír szerepel, csak abból az évből, vagyis összesen 828 millió forint. A 2018-as vagyonnyilatkozatában már több mint 659 millió forint névértékű értékpapír szerepel, valamint 12 millió forint számlakövetelés. A tavalyi évről készült vagyonnyilatkozatából az is kiderült, hogy 298 millió forint osztalékot vett fel az Altus nevű családi vállalkozásából a volt miniszterelnök.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Történelmi siker: a világ tetejéről várhatja az olimpiát a magyar sportolónő

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

borsonline.hu

„34 évesen rákot diagnosztizáltak nálam, mert figyelmen kívül hagytam egy kínos tünetet”

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert