
Kiderült, hogy lehet lefagyasztani a főtt tojást
Bosszantó, ha megmarad, mert nem sokáig áll el a hűtőben. Szerencsére le lehet a főtt tojást fagyasztani, csak megfelelően elő kell készíteni. Mutatjuk a trükköt!
A főtt tojás isteni reggeli vagy vacsora, de ebédhez is fontos alapanyag lehet. Van azonban, hogy többet főz meg az ember, mint amennyire szüksége van, és csak legfeljebb 7 napig áll el a hűtőben; ilyenkor jön a kérdés, lehetséges-e a főtt tojást fagyasztani? A válasz igen, de nem annyira egyszerű a dolog, hogy bedobod a mélyhűtőrekeszbe.

Külön kell választani
Alapvetően az egész főtt tojás fagyasztása nem megoldható, ugyanis a magas víztartalom miatt a fehérje gumiszerű állagú lesz kiolvasztás után, és a kellemetlen textúra miatt senki nem enné meg szívesen. Ám ha kiveszed a főtt tojás sárgáját, és összekevered egy csipet sóval vagy cukorral, akkor fagyasztás után is tökéletes lesz az állaga. Érdemes jégkockatartóban lefagyasztani az összetört, sóval vagy cukorral összekevert sárgákat, így később könnyebb elővenni, ha dolgozni akarsz vele.
Így lehet a nyers tojást fagyasztani
Ha rengeteg a tojásod, és félsz, hogy megromlik, nyersen a fehérjét és a sárgáját is beteheted a fagyasztóba. Üsd fel a tojásokat, és óvatosan keverd el a fehérjét a sárgájával úgy, hogy ne legyen habos. Öntsd a keveréket jégkockatartóba, és dobd a fagyasztóba. Ha megkeményedett, vedd ki a tartóból, és tedd egy légmentesen záródó zacskóba vagy dobozba. Amikor használni akarod, hagyd a hűtő sima részében kiolvadni a tojást, és máris készítheted belőle a rántottát, bundás kenyeret. Az így fagyasztott tojás akár 6-12 hónapig is eláll, de érdemes minél hamarabb felhasználni.






