OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.11.

Így vágd fel a paradicsomot: ilyen gyorsan tuti neked sem sikerült még eddig

Hihetetlen ez a módszer, ennél jobbat még te sem láttál. Így vágd fel a paradicsomot a leggyorsabban!

Te is szereted a paradicsomot? Szuper alapanyag, színessé és ízletessé teszi az ételeket. Salátákban, szendvicsekben, magyaros és nemzetközi ételekben is kulcs szerepe van. Bár furcsának tűnhet, a paradicsom helyes felvágása nagyon fontos ahhoz, hogy megőrizze az ízét és az állagát, így az étel a lehető legfinomabb és esztétikusabb legyen. Ha helytelenül vágod fel, befolyásolhatja az étel minőségét. Te magad is tapasztalhattad azt, hogy a rosszul szeletet paradicsom szétesett, kifolyt a leve, pedig csak egy kicsit csúszott el a kés vágás közben. Ez megnehezíthette a tálalást, hiszen a szendvicsen sem mutat jól egy rosszul felvágott karika. Egy a TikTokon terjedő videóból kiderül, hogyan vághatod fel tökéletesen a paradicsomot. Íme a trükk!

A,Close,Up,Of,Girl's,Or,Woman's,Hands,Peeling,And
Fotó: DukiPh

Első lépésben válaszd ki a legjobb paradicsomokat

  • Szín: élénkvörös, zúzódásmentes és sötét foltoktól mentes paradicsomból készítsd az ételt.
  • Súly: fontos, hogy a méretéhez képest nehéznek érezd, vásárláskor jól vizsgáld meg
  • Illata: szagold meg a paradicsomot, mielőtt a kosárba tennéd, fontos, hogy a szár közelében erős illata legyen.

Vásárolj a piacon, ott tuti találsz ilyet!

@poppycooks Reply to @visionarycris Just touched down in tomato town... where next? 🍅🔪 #learnontiktok #knifeskills #masterclass #lifehack #tomato ♬ Up Beat (Married Life) - Kenyi

Íme a folyamat:

A TikTokon megosztott videó szerint, nagyon egyszerű felvágni a paradicsomot. Természetesen kezdd azzal, mosd meg a paradicsomokat. Válassz egy éles kést hozzá, majd vágd ketté a paradicsomot. Távolítsd el a zöld részét, apró háromszög formában vágd ki. A kemény részét ne használd fel. Szeletelésnél arra figyelj, hogy az éles kést ne nyomd bele erősen. Semmi más dolgod nincs, csak egyszerűen szeleteld fel. 

Jó étvágyat a finomsághoz!

Te tudtad?

A paradicsom valójában gyümölcs. Tele van tápanyagokkal, kiváló C- és K-vitamin forrás. Található benne kálium, folsavak, antioxidáns is. Fogyasztása segít a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, stabilizálja a vércukorszintet, csökkenti a rák kockázatát, támogatja az immunrendszert, védi az egészséget.  Tisztítja a vért, és óv a vérrögök kialakulása ellen, csökkenti a stroke és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas vérnyomásra is kedvezően hat.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek