Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.07.

Soha ne dobd el a petrezselyem szárát, ennyi mindenre használhatod

A petrezselyem fantasztikus gyógy- és fűszernövény. Rengeteg ételnek ad mennyeit ízt, de tudtad, hogy még a szárát is felhasználhatod? Mutatjuk, hogyan.

Szerző Ripost

A legtöbb fűszernövénynek a leveleit használjuk, pedig a szárrészek ugyanúgy tartalmaznak illóolajokat, vitaminokat, egészséges anyagokat, sokszor nagyobb mértékben is. Nagy hiba kidobni a petrezselyem szárát is! Mutatjuk a lehetőségeket, milyen ételekbe tudod beletenni úgy, hogy extra ízt adjon. 

petrezselyem
Fotó: New Africa / Shutterstock

1. Levesek-alaplevek 

Amikor alaplét készítesz, szükséged lehet minden olyan összetevőre, ami gazdagítja az ízét. A rengeteg zöldség mellett a fűszernövények és a száruk is hozzájárul a teltebb ízvilághoz. A végén úgyis leszűröd majd a levet, így nem kell a petrezselyem szárát sem kihagynod belőle. Még feldarabolni is felesleges.

2. Szószok, pesto

A zöld szószokat nagyon jól feldobja a petrezselyem megmaradt szára. Pestoba, amit összeturmixolsz, tökéletes ízesítést ad. A  szósznak teljesen mindegy, hogy a fűszernövény melyik részét teszed bele. Hihetetlenül finom lesz a szárától is. 

3. Saláták és vinaigrette-k

A petrezselyem szára a salátákban is megtalálja a helyét. Felturbózza azt, és mennyei ízt kölcsönöz neki. Elég néhány szálat a saláta tetejére tenni, díszítésnek is kitűnő. A vinaiegrette-be pedig aprítsd fel, természetesen bazsalikom szára is mehet bele. 

4. Húspogácsa és zöldségfasírt

A petrezselyem szára felaprítva isteni finom minden fasírtféleségbe. Teltebbé, üdébbé teszi az ízeket, karaktert ad az ételnek. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek