RETRO RÁDIÓ

Soha ne dobd el a petrezselyem szárát, ennyi mindenre használhatod

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 04. 07. 15:25

A petrezselyem fantasztikus gyógy- és fűszernövény. Rengeteg ételnek ad mennyeit ízt, de tudtad, hogy még a szárát is felhasználhatod? Mutatjuk, hogyan.

A legtöbb fűszernövénynek a leveleit használjuk, pedig a szárrészek ugyanúgy tartalmaznak illóolajokat, vitaminokat, egészséges anyagokat, sokszor nagyobb mértékben is. Nagy hiba kidobni a petrezselyem szárát is! Mutatjuk a lehetőségeket, milyen ételekbe tudod beletenni úgy, hogy extra ízt adjon. 

petrezselyem
Fotó: New Africa / Shutterstock

1. Levesek-alaplevek 

Amikor alaplét készítesz, szükséged lehet minden olyan összetevőre, ami gazdagítja az ízét. A rengeteg zöldség mellett a fűszernövények és a száruk is hozzájárul a teltebb ízvilághoz. A végén úgyis leszűröd majd a levet, így nem kell a petrezselyem szárát sem kihagynod belőle. Még feldarabolni is felesleges.

2. Szószok, pesto

A zöld szószokat nagyon jól feldobja a petrezselyem megmaradt szára. Pestoba, amit összeturmixolsz, tökéletes ízesítést ad. A  szósznak teljesen mindegy, hogy a fűszernövény melyik részét teszed bele. Hihetetlenül finom lesz a szárától is. 

3. Saláták és vinaigrette-k

A petrezselyem szára a salátákban is megtalálja a helyét. Felturbózza azt, és mennyei ízt kölcsönöz neki. Elég néhány szálat a saláta tetejére tenni, díszítésnek is kitűnő. A vinaiegrette-be pedig aprítsd fel, természetesen bazsalikom szára is mehet bele. 

4. Húspogácsa és zöldségfasírt

A petrezselyem szára felaprítva isteni finom minden fasírtféleségbe. Teltebbé, üdébbé teszi az ízeket, karaktert ad az ételnek. 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.