tóth gabi
A bőséges csapadékmennyiség miatt rengeteg az érett, piros cseresznye, ami végig van repedve. Ezeket sem kell kidobni: amit nem bírtok megenni, abból isteni, egészséges ecet készülhet!
Felüdülés volt idén a rengeteg eső, a most érő gyümölcsöknek, így a cseresznyének azonban nem tett jót a rengeteg csapadék: az interneten sokan panaszkodnak arra, hogy az egyébként szép termés java megrepedt. Az ilyen gyümölcsöket kockázatos lekvárhoz, befőtthöz felhasználni, hiszen a repedések környékén, illetve bennük olyan mikroszennyeződések lapulhatnak meg, amiket alapos mosással sem lehet eltávolítani. Emiatt pedig nagyobb eséllyel romlik meg a lekvár, befőtt, hiába csírátlanítod a befőttes üvegeket, és sokszor hiába a hőkezelés, tartósítószer. A repedt cseresznye legtöbbször süteménybe kerül, vagy nyers elfogyasztásra; de ha akkora mennyiség van, amivel nem bírtok, érdemes ecetet készíteni belőle. Különleges íze miatt tökéletesen passzol vadhúsokhoz, marhahúshoz, sötét mártásokhoz – de a salátaöntetekhez adva is isteni hozzávaló. Mutatjuk, hogyan tudsz egyszerűen készíteni magadnak!
Cseresznye ecet recept
Hozzávalók:
Elkészítés: