Létrehozva: 2017.07.15.

Óriási ötlet! Ezért használj lekvárfőzéshez műanyag flakont

Itt a nyár, a friss gyümölcsök, és a lekvárfõzés ideje. Mindig jól jön egy remek ötlet, hogy játék legyen a munka a konyhában!

Szerző Sors Edina

Dübörög a  lekvárfőzés ideje, mindenki imádja a mennyei házi készítésű dzsemet, a legzamatosabb idénygyümölcsökből.  A lekvárfőzés egyik legnehezebb lépése az üvegekbe való csorgatás. Hiszen ha nem vigyázunk, a forró massza könnyen lefolyik az üveg szélén. Szeretnéd a lekvárt eltenni, úgy hogy ne csepegjen szét?  Íme egy ötlet, ami megment téged is attól, hogy ússzon a konyha!

1. Amikor a lekvár elkészült, és az üvegeket is előkészítetted, fogj egy szélesebb műanyag palackot és egy késsel vágd ketté.

2. A palack felső részét tölcsérként használd, ez segít a betöltésben.

3. Helyezd a tölcsért az üres befőttesüvegbe és merőkanál segítségével a finomra főzött lekvárt töltsd könnyen az üvegbe.

Jó étvágyat a lekvárhoz!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek