tóth gabi
Itt a nyár, a friss gyümölcsök, és a lekvárfõzés ideje. Mindig jól jön egy remek ötlet, hogy játék legyen a munka a konyhában!
Dübörög a lekvárfőzés ideje, mindenki imádja a mennyei házi készítésű dzsemet, a legzamatosabb idénygyümölcsökből. A lekvárfőzés egyik legnehezebb lépése az üvegekbe való csorgatás. Hiszen ha nem vigyázunk, a forró massza könnyen lefolyik az üveg szélén. Szeretnéd a lekvárt eltenni, úgy hogy ne csepegjen szét? Íme egy ötlet, ami megment téged is attól, hogy ússzon a konyha!
1. Amikor a lekvár elkészült, és az üvegeket is előkészítetted, fogj egy szélesebb műanyag palackot és egy késsel vágd ketté.
2. A palack felső részét tölcsérként használd, ez segít a betöltésben.
3. Helyezd a tölcsért az üres befőttesüvegbe és merőkanál segítségével a finomra főzött lekvárt töltsd könnyen az üvegbe.
Jó étvágyat a lekvárhoz!