NA NE!

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.08.29.

Ha ezt a mondatot hallod, jobb ha orvoshoz fordulsz: komoly betegség állhat a háttérben

A tényt orvosok támasztották alá a közösségi médiában.

Kiderült: ha ezt a mondatot hallod, akkor tényleg beteg vagy. Ezt pedig nem más közölte, mind egy orvos X-en (korábbi Twitteren) és Redditen mondván, ha az alábbi szavak hagyják el egy páciense száját, akkor a beteg 1000%-ig biztos, hogy betegségben szenved. De, hogy mi is ez a mondat? Mutatjuk!

orvos, doktor, kórház, háziorvos, beteg, betegség, Pexels
Ha ezt a mondatot hallja az orvos, vizsgálat nélkül is tudja, beteg vagy. Fotó: Pexels

Jól érzem magam, de a feleségem azt mondta, jöjjek el orvoshoz. 

Nos, igen. Bebizonyosodott. Több doktor is alátámasztotta online, hogy ha ezzel az indokkal keresik fel, akkor ott a vizsgálatok során biztos, hogy valamilyen betegségre lelnek. 

Hidd el. Igaz. 

- közölte Dr. Sam Ghali is a közösségi média oldalán, amit csak arra használ, hogy másokat figyelmeztessen az orvosi vészhelyzetek elkerülésére. 

A másik ilyen kijelentés, ami szintén azt szokta igazolni, hogy valami baj van az, az, hogy: "Fáj/valami bajom van, de nem akartam Önöket zavarni". Erre még példát is hozott egy orvos Redditen:

Egyszer egy telefonos, háziorvosi konzultáció során egy idős asszony órák óta tartó mellkasi fájdalomra panaszkodott. Azt mondta azért nem jelentkezett korábban, mert nem akart minket aggasztani, terhelni.

De az online felhasználók egymás között is osztogattak ilyen tanácsokat. Többen írták ugyanis, hogy az "anyai megérzés" pont ugyanilyen vészjósló tud lenni, írja az UNILAD.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek