Létrehozva: 2024.08.29.

„El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok” - összegyűlt a pénz Niki életmentő műtétjére

Ritka betegség keseríti meg Niki életét, most azonban az emberek összefogásának köszönhetően esélyt kapott egy jobb életre. A 45 éves anyuka minden vágya, hogy felnevelhesse 14 éves lányát.

Velkei Nikoletta története bebizonyította, hogy még nem veszett ki a jóság az emberekből. A családanya esélyt kapott egy életmentő műtétre, hogy felnevelhesse 14 éves lányát, Lillát. Niki műtétjét Spanyolországban vállalta el egy specialista. 

Niki a lányával, Lillával Fotó: beküldött

„A műtét reményt ad”

A 45 éves nőnél egy ritka betegséget, syringomyeliát diagnosztizáltak, ami megkeseríti az egész életét, és a tünetei egyre rosszabbodnak. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászalsószentgyörgyön élő anyuka három évvel ezelőtt elviselhetetlen fájdalmat kezdett érezni a háta közepén, a két lapockája között és a mellkasában. Egy éve pedig megkapta a diagnózisát, kiderült, hogy a szörnyű hátfájása a syringomyelia egyik tünete, ami miatt ciszták képződtek a gerincvelőben, ez kihat az ízületeire is, fogni is nehezen tud, teljesen elgyengült a teste. 

A műtét reményt ad arra, hogy a jelenlegi tüneteim, mint például a gerincfájdalom, mellkasi nyomás, fejfájás, izomfájdalmak, sántítás a bal láb miatt, remegés és az érzéskiesések  jelentősen enyhülhetnek vagy akár teljesen megszűnhetnek. Segíthet abban, hogy visszakapjam a mozgékonyságomat és a függetlenségemet, ami alapvetően javítaná az életminőségemet. Képessé válhatok újra teljes életet élni és visszatérhetek a mindennapi tevékenységekhez, amelyekről jelenleg le kell mondanom 

– árulta el Nikolett. 

Niki a férjével Barcelonába repülhetett a műtét miatt  Fotó: Beküldött

„Leírhatatlan hálával tartozom”

A Metropol cikke nyomán és Niki adománygyűjtő Facebook-oldala segítségével rengeteg ember csatlakozott a gyűjtéshez. Kicsivel több, mint egy hónap alatt összegyűlt a szükséges 8 millió forint, így a családanya esélyt kapott arra, hogy visszakapja az életét. Férjével kiutazhatott Barcelonába, ahol napokon belül elvégzik rajta a beavatkozást.

„Leírhatatlan hálával tartozom mindenkinek” -mondta a Ripostnak Niki. 

El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok mindenkinek, aki segített abban, hogy összegyűljön a szükséges összeg a műtétemhez!

„Jobban járok, mintha semmit nem tennénk”

Nikiért aggódik a családja, hogy minden rendben menjen a műtét során, ő azonban igyekszik pozitív maradni. A párja elkísérte Barcelonába, a lányára pedig itthon vigyáz a nagymama.

Én a repüléstől és az altatástól félek, a műtéttől nem. Rosszabb nem lehet; vagy gyógyulok, vagy megállítják a progressziót és nem lesz rosszabb az állapotom, bármelyikkel jobban járok, mintha semmit nem tennénk

 - magyarázta.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek