Létrehozva: 2024.08.28.

„Az ápolónő azt mondta, várnom kell, mert beszélgetnek” - meghalt a 8 éves kislány, hiába könyörgött az édesanya

Hiába hívta az ápolókat az édesanya többször is fájdalomban vergődő lányához, nem érkezett senki.

Nincs annál fájdalmasabb és pusztítóbb, mint amikor egy szülőnek a saját gyermekét kell eltemetnie. Egy gyermek halála mindenhogyan értelmetlen és soha nem gyógyuló sebet ejt az édesanya szívén. Így járt az az édesanya is, aki hiába könyörgött az orvosoknak a kórházban, hogy segítsenek a 8 éves kislányán, senki sem figyelt rájuk. A gyermek 21 órával később meghalt.

 

Amrita Varshini Lanka limfocitás szívizomgyulladásban, a szívizom gyulladásában halt meg a Monash Gyermekkórházban 2022. április 30-án. A lány gyomorfájdalmakkal és lázzal jelentkezett a sürgősségi osztályon – csak azért, hogy az orvos egy sor vizsgálat után azt mondja neki, hogy „minden rendben van”. A kezdeti vizsgálatok kizárták a vakbélgyulladást, az ápolónők ehelyett azt hitték, hogy Amritának gyomor-bélgyulladása van. De a gyermeknél légzési problémák léptek fel, mielőtt néhány órával később leállt a szíve, és nem tudták újraéleszteni.

A hétfői vizsgálat során Satya Tarapureddi azzal vádolta a kórházi személyzetet, hogy figyelmen kívül hagyták a segítségkérését, miután lánya gyomorfájdalomra kezdett panaszkodni. Amikor Amritát és édesanyját a kórházi osztályra vitték, délután 3 óra körül egy nővér megmutatta neki a segélyhívó gombot, amelyet megnyomhat, hogy segítséget kérjen. Tarapureddi asszony elmondta, hogy körülbelül hétszer nyomta meg a gombot a 21 órás megpróbáltatás alatt, de senki sem jött.

"Senki sem válaszolt. Figyelmen kívül hagytak engem. Nem tudom az okát" – mondta a melbourne-i halottkém bíróságának. Egy kórházi takarítótól kért segítséget, aki megerősítette, hogy a gomb működik. Tarapureddi asszony elmondta, hogy felkereste a nővér asztalát, hogy elmondja nekik, mennyire szenved a lánya és miért nem jönnek a nővérhívó gombra.

„Az ápolónő azt mondta, várnom kell, mert beszélgetnek” 

– mondta. Körülbelül 20 perccel később egy nővér érkezett Nurofennel, majd elment. Órákkal később Amrita légzési nehézségeket kezdett tapasztalni, amire az orvos azt mondta neki, hogy azért, mert nem evett semmit. Április 30-án a hajnali órákban Tarapureddi asszony aggodalmának adott hangot, miután látta, hogy Amrita pulzusszáma több mint 200-ra emelkedett. De az orvos csak legyintett és azt mondta, a gép nem működik.

Órákkal később Amrita szíve körülbelül két percre leállt, mielőtt újraélesztették. A lány meghalt, miután második szívleállást szenvedett, miközben arra várt, hogy a Királyi Gyermekkórházba szállítsák.

"Nem könnyű elveszíteni egy lányt. Nagyon nehéz. Egyszerűen figyelmen kívül hagyták" – mondta Tarapureddi asszony. "Elvesztették a lányomat. Megölték a lányomat".

Dr. Tan hétfőn tanúvallomást tett, amelyben elismerte, hogy Amrita gondozásában tévedések történtek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek