Létrehozva: 2024.10.22. 10:30

Tegyél káposztát a lábadra és nem bánod meg

Meghökkentőnek tűnhet ez a módszer, de valójában nagyon hatásos. Nagyanyáink még tudták, hogy fűben-fában orvosság van, és mindenre volt egy természetes megoldásuk.

A bükki füvesembert, Szabó Gyuri bácsit senkinek nem kell bemutatni; hagyatékként óriási tudás maradt ránk tőle. Lánya most egy olyan módszert osztott meg Facebookon, melyet nagyanyáink még rendszeresen alkalmaztak, és a mai embernek is nagy segítség lehet. Nincs másra szükség hozzá, mint egy friss káposztalevélre.

Woman's,Hand,Holding,Freshly,Picked,Cabbage,In,The,Garden,,Organic
Tele van gyógyerővel a káposzta. Fotó: Annisarafi31 /  Shutterstock

Leviszi a duzzanatot, gyulladást

Évszázadok óta használják a népi gyógyászatban a káposztalevelet ödéma, vizenyő csökkentésére, égési sérülésekre, fekélyekre, csípések kezelésére, de ízületi problémák, izomhúzódások esetén is hatásos. A káposzta hatóanyagai csökkentik a fájdalmat, a gyulladást, így meggyorsítják a gyógyulást.

Készíts belőle borogatást

Fogj egy friss levelet, terítsd ki, majd sodrófával, vagy egy borosüveggel lapogasd meg mindkét oldalát, hogy minél több nedv jöjjön ki belőle. A levéllel készíts borogatást: tedd a problémás ízületre vagy testrészre, majd kötéssel rögzítsd. Hagyd rajta egy órán át, közben ha tudod, polcold fel az érintett testrészt. Érdemes naponta 2-3 alkalommal megismételni a kezelést. Az erről készült videót itt tudod megnézni. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek