MEDICINA

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.20. 11:00

"Már több, mint egy éve nem mosok hajat!"

Úgy véli, se samponra, se balzsamra nincs szükség a csillogó fürtökhöz.

Szokatlan összetevőkre esküszik egy nő, aki már több, mint egy éve nem mosott hajat, elmondása szerint azonban a fürtjei selymesebbek és egészségesebbek, mint valaha. Georgia Peck filmkészítő és író szenvedélyesen rajong a holisztikus egészségszemléletért, így a hajápolásnál is olyan természetes összetevőket használ, amelyet a többség leginkább főzés során vesz igénybe.

haj, hajmosás
Már egy éve nem mos hajat egy nő / Fotó: Unsplash

Több mint egy éve nem mostam hajat, nem használtam sampont, balzsamot vagy más hajápolási terméket: és amint látod, a hajam elég vastag, hullámos, ami azt bizonyítja, hogy nem kell sampont, balzsamot vagy hajápolási termékeket vásárolnod

- mondta el Georgia, aki az egészséggel kapcsolatos tanácsait a TikTok-oldalán osztja meg.

Rengeteg hajápolási termék tele van olyan vegyi anyagokkal, amelyek megzavarják a szerveinket, a hormonjainkat, és egyszerűen nem tesznek jót nekünk

- tette hozzá a nő, majd elárulta, ezek a termékek a fejbőrt is megfosztják a természetes olajoktól, ami korpásodáshoz és hámláshoz vezethet. 

Annak érdekében, hogy a haja egészséges, a fejbőre pedig tiszta maradjon, Georgia hetente egyszer gyógynövényes hajöblítőt használ, amibe rozmaring, levendula, oregánó, almaecet és csalán kerül.

 

Ha különösen vadnak érzem magam, hozzáadok egy nyers tojást és egy kis olívaolajat is

- fűzte hozzá Georgia, aki általában 5-10 percig hagyja fenn ezt a hajöblítőt.

Georgia videója alá számos hozzászólás érkezett: akadtak, akik hozzá hasonlóan elhagyták a sampon használatát, és csakis pozitív változásról tudtak beszámolni, voltak azonban, akik szkeptikusnak bizonyultak a módszerrel szemben.

A fejbőröm egy új ökoszisztémát növesztene!

- jegyezte meg viccelődve az egyik felhasználó, a Mirror beszámolója szerint.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek