MEDICINA

Szerző

Létrehozva: 2024.09.11.

Oliver csak 11 éves volt: meghalt Szoboszlai Dominik egyik legfiatalabb szurkolója

A nagy meccs előtt hunyt el.

Szoboszlai Dominik mindig apat, anyait belead, hogy a csapatát győzelemre vezesse. Azért is szeretjük ennyire a magyar fociválogatottat, mert soha nem játszanak lélektelenül, és soha nem adják fel, az utolsó pillanatig küzdenek. Gondoljunk csak az EB-n játszott, skótok elleni meccsünkre, ahol az utolsó percben szereztük meg a győztes gólt. Ezért a hozzáállásért a magyarok nagyon szeretik Szoboszlai Dominikot. Sztárfocistánk a Liverpoolban játszik, ahol szintén kiválóan játszik. Ezért nemcsak a magyar, de az angol szurkolók is beleéléssel figyelik Dominik munkáját. Most az egyik legfiatalabb Liverpool szurkoló, Oliver Jones hunyt el, aki mindössze 11 éves volt. 

A kis Oliver gyakran látta Szoboszlai Dominikot Liverpool-mezben pályára lépni

Nincs is rettenetesebb annál, mint amikor egy kisgyermek súlyos betegséggel kezd küzdeni. A szülők ilyenkor csak arra tudnak gondolni, hogy bármit megtennének annak érdekében, hogy szeretett kicsinyük jobban legyen, meggyógyuljon. Kathryn úgy jellemezte kisfiát, Olivert, hogy ő a legcserfesebb, legpimaszabb, mégis legelbűvölőbb kisfiú a világon. Olyan tündérien naiv volt, hogy még hitt a Mikulás létezésében, és ott segített, ahol csak tudott. A szülők azonban észrevették, hogy nem fejlődik megfelelően a mozgása. 

Két-hároméves korában sokkal többet kezdett botladozni és elesni, mint egy korabeli kisgyerek általában 

- emlékezett vissza az édesanyja. 

A kis Olivert kivizsgálták, és eredetileg agyi bénulással diagnosztizálták. Később azonban más tünetek is jelentkezni kezdtek, és revideálni kellett a diagnózist. Kiderült, hogy MND-vel küzd, ami egy idegsorvadásos, motoneuron betegség, ami a központi idegrendszer mozgató idegsejtjeinek pusztulásához vezet. Megindult tehát a nagy küzdelem a kisfiú életéért.

Oliver számára a Liverpool focicsapatért való szurkolás családi és személyes ügy volt, éppen ezért amikor csak állapota engedte, kint volt a lelátón, és szívből bíztatta Szoboszlai Dominik csapatát. Sajnos azonban a kisfiú 2024 áprilisában elhunyt. 11 éves volt, és alig várta, hogy újra meccsen lehessen. Már meg is volt a jegye, sajnos azonban azt már csak az égből nézhette - írja a Mirror

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek