Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző

Létrehozva: 2024.08.04.

Tízszer vehették volna észre a gyerekorvosok a gyilkos kórt: egyszer sem tették meg

A tündéri kisfiút tíz alkalommal vitték orvoshoz azzal: baj van. A dokik tíz alkalommal mondták: nincs semmi. Sajnos nem is tévedhettek volna ennél nagyobbat. Három nappal az első születésnapja után hunyt el a tündéri gyermek.

Egy év és három nap: mindössze ennyi adatott meg annak a tündéri, mosolygós kisfiúnak, akit szülei több alkalommal, egészen pontosan tízszer vittek orvoshoz azzal: székrekedése és nehéz légzése van. A dokik minden egyes alkalommal azt mondták: mellkasfertőzés, minden bizonnyal bronchiolitis. Amikor a kicsi utolsó alkalommal, tavaly novemberben kórházba került, már hányt is. Még ekkor sem jöttek rá, mi a baj. Nem sokkal később két szívroham végzett vele. Csak a halála után derült ki: egy ritka szívrendellenességgel született, mely miatt a kamrái fordítva működtek. Az angliai Kentben élő szülők, Lauren Parrish és Jake Squire azt szeretnék, más gyermekkel ne történhessen meg az, ami az ő szemük fényével, a kis Archie-val. Őt sajnos már nem hozhatják vissza.

Archie Squire ügyében a közelmúltban tartottak meghallgatást, melyen a halottkém elmondta: a gyermek szívbetegségét több alkalommal is elmulasztották észrevenni az orvosok. A kórházban számtalan lehetőség lett volna, ám egy alkalommal sem kívántak további vizsgálatokat végezni, minden egyes alkalommal megelégedtek a "mellkasfertőzés" diagnózissal, a szülők aggályai és a gyermek állapotának állandó jellege ellenére is. A meghallgatás előtt egyébként egy igen vaskos, 89 oldalas dokumentum is született az ügyben, mely részletezi az orvosok által elkövetett hibákat. Sajnos kimondható: megmenthették volna a gyermeket, ha tudják, mi a baja – számolt be az esetről a The Sun.

Szülei örökké "mosolygós, vidám kissrácként jellemezték" Archie-t. Szüleinek a gyászban is erősnek kell maradniuk, már csak kisebbik gyermekük, Albie kedvéért is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek