Létrehozva: 2024.09.30. 10:45

Ezt reszeld a kávédba, és azonnal beindul a fogyás

A rendszeres testmozgáson és az egészséges étrenden kívül érdemes még kipróbálni ezt a trükköt. Ugyanis ha így ízesíted reggelente a kávédat, felgyorsul az anyagcseréd, így a diétád is hatékonyabb lesz.

A fogyáshoz elengedhetetlen a rendszeres edzés és az, hogy kevesebb kalóriát vigyél be a szervezetedbe, és persze az is fontos, hogy az étrended kiegyensúlyozott legyen. Megesik azonban, hogy hiába figyelsz mindenre, mégis nehezen indul be a fogyás – ilyenkor jól jöhet egy kis plusz segítség. Méghozzá a gyömbér formájában, ami nemcsak az anyagcserét pörgeti fel, de csökkenti az étvágyat is. Ha reggelente kávéval indítod a napot, üss két legyet egy csapásra: tegyél bele egy kevés gyömbért, így nemcsak finomabb lesz az ital, de a diétádat is felturbózza.

Cup,Of,Coffee,And,Coffee,Beans,Background,With,Measure,Tap
Finomabb és egészségesebb lesz így a kávéd!   Fotó: Jenn Miranda /  Shutterstock

Bizonyított a hatása

Egy kutatás során kiderült, hogy a gyömbérben található hatóanyagok serkentik az emésztést, és csökkentik az étvágyat. A kísérlet során túlsúlyos egereknek adtak egy hónapon keresztül gyömbérport, és a rágcsálók súlya már ennyi idő alatt is jelentősen csökkent. Egy másik kutatás során pedig az derült ki, hogy a gyömbérben lévő hatóanyagok megakadályozzák az elhízást, zsírban gazdag étrend mellett is.

Hatékonyabb tőle az emésztés

Nemcsak az anyagcserét pörgeti fel, de segíti a szervezetedet abban is, hogy a vitaminokat, tápanyagokat, ásványi anyagokat hatékonyabban dolgozza fel, így több energiához juthat. A gyömbér csípősségét adó hatóanyagok aktiválják a gyomor nyálkahártyájában lévő hőreceptorokat, ezáltal nemcsak az emésztés lesz gyorsabb, de a zsírégetés is hatékonyabbá válik.

Így készítsd a gyömbéres kávét

Az ajánlott napi mennyiség gyömbérből 4 gramm, amit a legegyszerűbben a reggeli kávéddal tudsz bevinni a szervezetedbe. Egyszerűen csak reszeld le a gyömbért, és tedd a kávéba, amit utána ízesíts ízlés szerint. Finom, különleges forró ital lesz a végeredmény, ami az egészségedre is jó hatással lesz, hiszen mint az köztudott, a gyömbér nemcsak a fogyásban segít, de erősíti az immunrendszert és csökkenti a gyulladásokat.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek