Létrehozva: 2024.09.22. 11:00

Gyógyszer helyett ezt a kúrát kezdd el őszi megfázásra

A nagy nyári forróság után hirtelen jött a lehűlés, sokan panaszkodnak arra, hogy megfáztak. Ha beveted ezt az ősi csodaszert, napok alatt kikeveredhetsz a náthából.

Csalóka az őszi időjárás, mert bár a napon kellemesnek érezhetjük a meleget, árnyékban igencsak hűvös van. Ha nem jól öltözöl fel, könnyen összejön a megfázás, ráadásul rengeteg felső-légúti megbetegedés vírusa keringenek most a levegőben. Érdemes a vény nélküli náthaellenes gyógyszerek helyett kipróbálni a gyömbérteát, ha náthával küszködsz, ugyanis természetes módon, néhány nap alatt túllendít a nehezén.

Ginger,Tea,With,Sliced,Ginger,On,Wooden,Table
Valóságos csodaszer a gyömbér. Fotó: rahmi ayu /  Shutterstock

A friss a legjobb

Az üzletekben lehet kapni szárított gyömbérből készült teát, de a legtöbb hatóanyaghoz akkor juthatsz hozzá, ha friss gyömbérgyökérből készíted ezt az italt. Bár az íze sokkal erősebb így, és meglehet, hogy csípősebb is lesz a tea, ha fáj a torkod, pont erre van szükséged. 

Természetes gyulladáscsökkentő

A gyömbér hatóanyagai gyulladáscsökkentő hatásúak, így segít a torokfájás gyógyításában. 

Csillapítja a fájdalmat

Ha betegen gyömbért fogyasztasz, természetes fájdalomcsökkentő hatásának köszönhetően enyhíti a vírusfertőzéssel járó izom- és ízületi fájdalmakat, a torokfájást, emellett pedig csillapítja a lázat is. Enyhíti a köhögést, és izzaszt is, ami segít a gyorsabb gyógyulásban, a méregtelenítésben.

Elpusztítja a vírusokat, baktériumokat

A gyömbér mikrobaellenes hatása is ismert, tele van vírus- és baktériumellenes hatóanyagokkal.

Támogatja az immunrendszert

Magas antioxidánstartalmának köszönhetően ha rendszeresen fogyasztod, akkor az immunrendszeredet is erősítheted vele, így kisebb eséllyel kapod el a felső-légúti megbetegedéseket.

Egyszerű elkészíteni

Egy 2-3 centis friss gyömbérgyökér-darabot hámozz meg, majd a lehető legvékonyabbra szeletelt fel – de akár reszelheted is. Tedd egy lábasba, önts rá fél liter vizet, adj hozzá 4-5 szegfűszeget, 1 rúd fahéjat, majd főzd 20 percig. Vedd le a tűzről, hagyd hűlni 5 percet, majd adj hozzá ízlés szerint mézet és pár csepp citromlét is. Szűrd le, és már fogyaszthatod is!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek