Íme Orbán Viktor legfontosabb bejelentései az Árvízinfón: ezeken a helyeken a legnehezebb most

INSIDER
MEDICINA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.14.

Ez történik a testeddel, ha mindennap beiktatod a hagymát az étrendedbe

Veled is gyakran előfordul, hogy inkább lemondasz a hagymáról, mert erős az illata? Pedig érdemes minél többet fogyasztani belőle, mert nagyon egészséges és rengeteg jótékony hatása van!

A hagyma ősidők óta az egyik legtermészetesebb gyógyító hatással bíró zöldségünk: szinte bármelyik fajtája jótékonyan hat a testre. Az immunrendszer igazi védője, és a szívet és az érrendszert is támogatja. Érdemes tehát minél több hagymát enni, mert nagyon egészséges! Ezt az egyszerű zöldséget a legkülönbözőbb módokon illesztheted be az étrendedbe. Mutatjuk az előnyeit!

Raw,Onions,,In,A,Composition,On,An,Old,Background
Fotó: Zadorozhnyi Viktor / Shutterstock

Koleszterinszint csökkentő hatása van

Szakértők napi fél fej vöröshagymát ajánlanak, ha szeretnéd a koleszterinszintedet csökkenteni. A hagyma védelmet nyújt a vénáknak a rossz koleszterin hatásai ellen is. Egyél belőle zsíros húsételek mellé. 

Vércukorszintet csökkenti

Ha rendszeresen fogyasztasz hagymát, bizonyítottan csökkenni fog a vércukorszinted. Kisebb az esélye a cukorbetegség kialakulásának.

Javítja a hangulatot

 A hagymában lévő folsav, B9 vitamin segít a depresszió megelőzésében. Előfordul, hogy lehangoltság lép fel, és ez azért van, mert a homocisztein nevű aminosav nagy mértékben van jelen a szervezetben - ez pedig a B-vitamin hiánya miatt lehetséges. A hagymában lévő folsav lebontja ezt az aminosavat. Így boldogsághormon termelődik. 

Növeli a termékenységet.

Jót tesz a férfiaknak, mert tele van antioxidánsokkal és szelénnel. Ezek pedig hozzásegítenek az egészséges spermához. Méretüket, alakjukat és mozgásukat is befolyásolhatja a hagyma rendszeres fogyasztása. 

Hatásos a fogakra

Ha rágcsálod a hagymát, erősíti a fogaidat és a benne lévő illóolajok elpusztítják a káros baktériumokat. Ehhez viszont érdemes 2-3 percen keresztül is a nyers hagymát rágni étkezéskor.

Orrvérzés ellen is javasolják

Íme egy hasznos trükk: Vágj félbe egy hagymát, lélegezd be az illatát, így hamarabb eláll az orrvérzésed. Bio-flavonoid és C-vitamin tartalmának köszönhetően a hagyma illóolajai a későbbi vérzések megelőzésében is segítenek. Ha pedig eldugul az orrod, akkor is megkönnyebbülést hozhat a hagyma. 

Gyorsan nő tőle a haj

A hagymában vannak antibakteriális és gombaellenes anyagok, ezek táplálják a hajat. A benne lévő antioxidánsok és kén, pedig megakadályozzák a haj elvékonyodását, töredezését.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek