OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.10.26.

Így vágd fel a hagymát, hogy ne csípje a szemed

Tuti trükköket mutatunk, hogy a hagymapucolást megúszd könnyek nélkül. Íme néhány szuper ötlet!

Szerző Ripost

Örök probléma a konyhában, amikor a előkerül a vöröshagyma, és fel kell szeletelni. Ezt szinte senki nem szereti, hiszen már az első vágások után marni kezdi a szemet a hagymából kipárolgó csípős illóolaj. Pedig nem feltétlenül kell szenvedve szeletelni, hiszen könnyek nélkül is meg lehet pucolni ezt a zöldséget. Ha te is utálod, ahogy csípi a szemed, akkor eljött az idő, hogy kipróbáld a következő praktikákat:

Illusztráció

Tedd a hagymát a mikróba

Távolítsd el a hagyma héját. Egy éles hegyes késsel szúrj bele néhány lyukat. Így a hő hatására távoznak belőle azok a gázok, melyek a könnyezést okozhatják. Tehát: tedd be a mikróba 30-40 másodpercre a hagymafejet. Semmiképp ne hagyd a készülékben ennél hosszabb időre, mert akkor elkezd megfőni a hagyma. Ezúttal csupán arra van szükség, hogy megszabadulj meg a benne lévő anyagoktól, amik a kellemetlen érzést okozhatnák. Ha lejárt a fél perc, vedd ki a hagymát a mikróból, és már szeletelheted is.

Hagyd a hagymán a gyökerét

Vágd le a hagyma tetejét, de a gyökerét hagyd rajta. Távolítsd el a héját, majd vágd ketté hosszában a hagymát felülről lefelé. Fordísd a fél hagymák vágott felét a deszkára, majd a felét fölülről erősen nyomva szeleteld fel. A vágásokkal föntről haladj lefelé, a végére érve dobd el a gyökeret. Ugyanígy vágd fel a hagyma másik felét is.

Folyó víznél szeletelj!

Rakd bele a vágódeszkát a mosogatóba, ereszd meg a vizet és a folyóvíz alatt vágd fel a már megpucolt hagymákat. Így kisebb az esélyed, hogy elkezdenek hullani a könnyeid.

Használj nagyon éles kést!

A legélesebb, rozsdamentes acélból készült kés vagy kerámiakés a legalkalmasabb a problémamentes szeleteléshez. Minél kevesebb a sejtroncsolás a darabolásnál, annál kevesebb csípős nedv szabadul fel a hagymából. Előtte persze jót tesz a hagymának, ha folyóvízbe tartod. Kisebb az esélye, hogy kénes vegyületek kerülnek a levegőbe.

Hűtsd le a hagymát!

Pucolás előtt tedd a hűtőbe a vöröshagymát 30 percre. A nagyobb hagymákat akár 10 perce a mélyhűtőbe is berakhatod. A lehűlt hagyma lassabban reagál vágáskor, így a benne lévő illó anyagok kevésbé okoznak irritációt a szemben.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

borsonline.hu

Akikre mindig számíthatsz: ez a 3 csillagjegy a legmegbízhatóbb mind közül

vg.hu

Kikerekedett az elemzők szeme az erős GDP-adatok láttán: ők is csak találgatnak, mi lehet a háttérben

mindmegette.hu

A 13 leggyorsabb ebédrecept hétvégére, hogy ne strázsálj a konyhában

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 801. napja – felturbózott bombákat küldenének Ukrajnába az amerikaiak

origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Brutális buszbaleset Budapesten: ezekben a percekben is zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

OTTHONKA

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

OTTHONKA

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

OTTHONKA

Sokkal tovább friss marad az eper, ha kipróbálod ezt az egyszerű trükköt