Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
MEDICINA

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.09.20. 19:15

Orvosok közölték: ez a hosszú élet 7 titka!

Állításaikat egyetemi tanulmányokra és tapasztalataikra alapozták.

Szerző B. V.

Mi a hosszú élet titka? Ezt kutatják rengetegen, és a választ most egy orvosi csoporttól kapjuk meg, akik közölték, mi az a hét dolog, amit ha betartunk, akkor megnövelhetjük élettartamunkat az egészségesebb életünk, életmódunk révén. Fontos ugyanis, hogy gondoskodjunk a testünkről, hogy az a legtovább legyen képes "szolgálni" minket. Az első ősz hajszálak ugyanis még semmit nem jelentenek... De akkor mi is ez a hét teendő? Lássuk!

idős nő idősotthon
Sokan kutatják, mi a hosszú élet titka / Fotó: Pixabay (Illusztráció)

1. Mozgás: Habár értelemszerű, sokan nem szeretik, így nem is sportolnak. Ez azonban komoly veszélyekkel jár. Azok ugyanis, akik nem járnak el néha-néha valamilyen testedzésre, vagy nem kocognak, azoknál hamarabb kialakulnak szívérrendszeri problémák, magas vérnyomás és diabétesz.

2. Közösségben való lét: Meglepő, de a szociális életmód segíthet abban, hogy tovább éljünk. Ez főleg az agyi aktivitás miatt fontos, amit a sok magány és az otthon, egyedül töltött este károsít. 

3. Agytorna: Az agyi stimuláció és edzés fontos annak érdekében, hogy csökkentsük a demencia kialakulásának veszélyét, a kognitív gondolkodás csökkenését, az agy élességének elkopását.

4. Jó étkezés: Talán ez a legértelemszerűbb. A sok cukor, zsíros étel, gyorséttermi kaják rendkívül károsak az egészségünkre nézve, épp ezért fontos az egészséges táplálkozás. Ez persze nem jelenti azt, hogy örökre le kell mondani a pizzáról vagy csokiról. Csupán alternatív változatok után kell nézni, vagy pedig moderálni a fogyasztásukat. 

5. Időtöltés a friss levegőn: A kalifornia egyetem kutatása szerint a természetben eltöltött idő igenis javítja a mentális jólétet és még növeli is a D-vitamin szintünket.

6. Semmi stressz: Habár könnyű azt mondani, minél idősebb az ember, annál kevesebbet szabad idegeskednie. A krónikus, mindennapi stressz ugyanis nemcsak a mentális egészségünket károsítja, de a szívünket is és még betegségeket is okozhat. Arról nem is beszélve, hogy növeli a sztrók kockázatát. 

7. Rendszeres orvosi vizsgálatok: Sokan minden áron kerülik, pedig a rutinvizsgálatok a háziorvosnál és más doktoroknál elengedhetetlenek az egészséghez és a hosszú élethez – írja a LadBible.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek