INSIDER

Szerző Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.08.29.

Szombathelyi téboly: kolduló gyerekbanda miatt aggódnak a szülők

Forronganak a szombathelyi szülők, hogy mit kell átélniük minden nap a gyerekeiknek. Egy gyerekbanda portyázik a város utcáin, és kötnek bele a kiskorúakba. Augusztus végén egy tizenéves fiatalt pécéztek ki maguknak.

Szerző Erdei Róbert Arnold

Napok óta zúgolódnak Szombathelyen, hogy mit művel egy négyfős gyerekbanda egy ártatlan kisfiúval. A 13 éves Máté augusztus 26-án, hétfőn indult el este az egyik közeli gyorsétterembe a Fő térre, hogy vegyen magának ennivalót. Amikor kiért onnan, a gyerekbanda belé kötött.

A,Teenage,Boy,Is,Squatting,Leaning,Against,A,Concrete,Wall
A 13 éves kisfiút egy gyorsétteremnél támadta meg a gyerekbanda Képünk illusztráció: Olga Apanasenko

„Kicsavarták a kezéből”

A fiatal fiú tehetetlen volt. Este nyolc órakor, az éj leple alatt csapott le rá a négyfős gyerekbanda – két fiú és két lány. Máténak esélye sem volt a túlerővel szemben. Előbb betámadták, majd  4500 forint értékben vásárolt ételt vettek el tőle.

Az étellel a kezében ment ki az étteremből. Már az ajtónál várták Mátét. Kérdezték tőle, hogy mi van a csomagjában. Mondták neki, add ide, add ide! Kicsavarták a kezéből, elvették tőle a kajáját!

 – idézte fel a fiú apja, K. László. A 49 éves férfi szerint a fia látásból már ismerte a bandát – ahogy sajnos sokan mások is, ezért inkább nem ellenkezett.

A gyorsétteremben dolgozó egyik pultos értesítette a rendőröket. László pedig rohant a fiához. Az apa szerint rendszeresen betámadja a gyerekbanda a kiskorúakat, akiknek egy „nagyszájú” kislány, Zsáklin lehet bandavezérük. „Ezek állandóan portyáznak. Az Óperint utcában laknak, önkormányzati lakásokban élnek, és folyamatosan problémáznak. Kiskorúak, és gyerekekbe kötnek bele rendszeresen” – mondta az apa.

A Mátéval történteket a Facebookon is megosztották, ahol a szülők forrongtak amiatt, hogy mit tett a 14 év körüli csapat a gyerekkel.

„Bármelyik kisgyerekbe belekötnek, kirabolják őket. Állandóan az utcán cirkálnak” – panaszolta  László, aki szerint az Óperint utcai gyerekek bármit elvesznek a többi gyerektől, amire a fogukat fenik: cipőt, ruhát vetetnek le róluk – de még a gyerekek zsebpénzét is.

A gyorsétteremnél történtek miatt kerestük a Vas Vármegyei-rendőrkapitányságot. Válaszukban azt írták, a rendőrök: „A helyszínen megállapították, hogy erőszakos cselekmény nem történt, és bűncselekményre utaló egyéb információ sem merült fel. Azonban négy személlyel szemben koldulás szabálysértés miatt tettek feljelentést. Hangsúlyozzuk, hogy kollégáink minden bejelentésre reagálnak és megteszik a szükséges intézkedéseket” – írta a rendőrség. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek