Létrehozva: 2023.08.13.

3 egyszerű gyógynövény, amely lassítja az öregedést

Senkit nem kerül el az öregedés, de késleltetni igenis lehet a folyamatot! Ebben néhány gyógynövény is a segítségedre lehet, érdemes belőlük rendszeresen fogyasztani!

Bár örökre senki nem marad fiatal, azért rengeteget tudunk tenni, hogy fiatalosak maradjunk, hiszen ahogy haladunk a korral, idővel minden meglátszik az arcbőrünkön, amit a testünk, egészségünk ellen vétkezünk – legyen szó akár a kialvatlanságról, a túlhajszoltságról, vagy éppen az egészségtelen táplálkozásról és a mozgáshiányról. De nemcsak a bőrünk, a szervezetünk általános állapota is fiatalos maradhat, ha odafigyelünk magunkra. Amellett, hogy egészséges ételeket eszünk, rendszeresen mozgunk és eleget alszunk, néhány gyógynövény is segíthet, hogy fiatalosak maradjunk. Nemcsak a külsőnkön fog meglátszódni az eredmény, de jobban is érezzük magunkat tőlük a bőrünkben. 

Érdemes rendszeresen inni ezeket a gyógyteákat! Fotó: Shutterstock

Kövér porcsin

Akinek van kertje, az ismeri ezt a szívós gyógynövényt, ám meglehet, hogy kihúzza, mint gazt. Pedig a porcsin rendkívül egészséges, hiszen amellett, hogy magas a vitamin- és ásványianyag-tartalma, tele van omega–3 zsírsavakkal. Ez az egyébként főleg halakban megtalálható esszenciális zsírsav támogatja a keringés, a szív egészségét, karban tartja az agyunkat, és hatására jobban működik az immunrendszer is. A kövér porcsin hatóanyagai emellett lassítják az öregedés folyamatait, így érdemes akár nyersen, salátában, akár teaként rendszeresen fogyasztani.

Ginszeng

Ezt a gyógynövényt évezredek óta az örök ifjúsággal kapcsolják össze, hiszen hatóanyagai rugalmassá, feszessé teszik a bőrt, és mindemellett a libidót is megnövelik. Erős antioxidáns hatásának köszönhetően segít megelőzni a szív- és érrendszerei megbetegedéseket, a cukorbetegséget, és bizonyítottan csökkenti a rák kialakulásának az esélyét. Immunerősítő hatása felvértez a betegségek ellen, de mindemellett karban tartja a memóriát is: aki rendszeresen fogyaszt ginszenget, sokkal élesebben vág az esze még idősebb korban is. Emellett ez a gyógynövény enyhíti a fáradtságot, növeli az energiaszintet is.

Pitypang

Ennek a növénynek minden része gyógyít: tavasszal a virágját, nyáron a leveleit, ősszel a gyökerét érdemes gyűjteni. Rendszeres fogyasztása méregteleníti a szervezetet, védi a májat, és fokozza az étvágyat. Antioxidáns hatása igen erős, de emellett az ízületi fájdalmakat is hatásosan enyhíti a gyökeréből kivont hatóanyag. Emellett a bőrünknek is jót tesz: belsőleg fogyasztva, méregtelenítő hatásának köszönhetően látványosan javítja a bőr állapotát, feszesebb lesz, egészségesebb, de használhatjuk a főzetét külsőleg is. A szárított pitypangból készült teát használjuk természetes arclemosóként, vattapamaccsal töröljük át vele a bőrünket. Rendszeres használata mellett kevesebb lesz a bőrirritáció, eltűnnek a pattanások, a foltok az arcról. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

metropol.hu

Hilda: “Van, amit teljesen másképp éltem meg”

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Fantasztikus gyógyereje van a pitypang virágának, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass