Zelenszkij Orbán Viktor után utazott. Szánalmas próbálkozás

POLITIK
Létrehozva: 2023.06.13.
Módosítva: 2023.06.13.

Pillangómódszerrel törölhető a rossz emlékek fájdalma

Sokan kipróbálták már a stresszoldó wingwave módszert, de jóval többen vannak, akik nem ismerik, pedig szükségük lenne rá.

Különleges stresszoldó módszerrel foglalkozik a piliscsabai Szabó Ágnes, aki eredetileg rendező és tévés, de mióta megismerte a wingvawe módszert, azóta lelkes művelője. 

Szabó Ágnes a japán professzor által kidolgozott izomtesztet alkalmazza. Fotó: olvasói

Ez az egyik leghatékonyabb módszer arra, hogy megszabaduljunk a minket gátló gondolatoktól, önsorsrontó hiedelmektől, rossz beidegződésektől, szokásoktól, viselkedési mintáktól, szorongásoktól, félelmektől 

- mondja Szabó Ágnes. A szabadidejét áldozza arra, hogy coach-ként, segítőként támogassa azokat, akik kapcsolati nehézségekkel, önértékelési zavarral, megmagyarázhatatlan félelmekkel, fóbiákkal küzdenek.  "A módszer különlegessége az, hogy nem csak a mostani életünkből, de a magzati korunkból és a felmenőinktől, transzgenerációs úton örökölt, a tudatalattinkban hordozott, problémákat okozó traumáinkat is feltárhatjuk és oldani tudjuk" - teszi hozzá.

 De mi is ez a módszer?

"A wing szárnyat jelent, a wave hullámot, a pillangóeffektusra utal, a módszer olyan, mintha érzelmi emlékek hullámain szárnyalnánk. A feloldás során pedig röpköd a tekintetünk, mint a pillangó, ezért is nevezem én pillangómódszernek. Érzékenyen reagálunk arra, amihez a tudatalattinkban fel nem dolgozott traumatikus emlék, érzelem kötődik, ezt lehet feloldani a wingvawe módszerrel" - szemlélteti ezt a különleges módszert. 

Nem hozzák felszínre az emlékeket, hanem csak az érzelmi lenyomatot oldják ki egy természetes, forradalmian új, döbbenetesen gyors és hatékony technikával, a gyors szemmozgással. Ez segíti álmunkban is a napközben átélt élmények feldolgozását. 

A tudományosan igazolt módszer egy amerikai pszichológustól ered, dr. Francine Shapiro a technikát 1989-ben írta le. Saját tapasztalatán keresztül jött rá: egyszer komoly gond emésztette, miközben sétált egy parkban és nézelődött jobbra-balra. A séta végén már nem nyomasztotta úgy a probléma, mint előtteRájött arra, hogy ennek a nézelődés miatti, sűrű szemmozgás volt az oka. Kísérleteket végzett és kidolgozta az EMDR módszert, amit azóta alkalmaznak a poszttrauma kezelésére. Egy német pszichológus házaspár, Cora Besser-Siegmund és Harry Siegmund ezt a módszert fejlesztette tovább a neuro-lingvisztikus programozás egyes elemeivel és a japán Yoshiaki Omura professzor által kidolgozott izomteszttel, aminek a lényege - akárcsak a hazugságvizsgáló gépeknek -, hogy stressz hatására izomgyengeséggel reagál a szervezet. 

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? 

Az ember eldönti, mi az, ami zavarja, amitől szeretne megszabadulni - például irtózik a bogaraktól. Ágnes kérdéseket tesz fel, miközben gyengéden fogja az ember kezét és az izomreakciókból következtetéseket von le. Aztán pedig arra kér, hogy kövessük a keze mozgását a szemünkkel: így idézi elő a REM-fázist. A módszer az agynak arra a részére hat, ami tárolja és kezeli az emléknyomokat, őrzi a feldolgozatlan érzelmi emlékeket, melyek kikezdik testi-lelki egészségünket. Hatásukra alakulnak ki a pszichoszomatikus tünetek, az étkezési zavarok, depresszió, vizsgadrukk, tanulási nehézségek, fóbiák, repüléstől való félelem, különböző szorongások, alvási zavarok, éveken át tartó veszteségek csillapíthatatlan fájdalma, poszt-traumás stressz. Ezeket a sokféle formában megnyilvánuló, megrekedt érzelmi gócokat oldja a wingwave módszer.

 A negatív érzelmi emléknyomok olyanok, mint az el nem pakolt holmik a szobában: váratlanul beléjük botlunk, és amíg rendet nem rakunk, újra meg újra zavarnak. A wingwave módszer egy ilyen rendrakás 

foglalja össze a lényeget Ágnes.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés a Sztárban sztár leszek! döntőjében, megvan a győztes

borsonline.hu

Hatvan tűzoltó érkezett a helyszínre: egymás apró kezét fogva halt meg négy ikergyermek

magyarnemzet.hu

Oroszországban már áram sincs, a repülőtéren melegedtek fel az emberek + videó

metropol.hu

Vége, nincs tovább: ő lett a Sztárban Sztár leszek! győztese

hirtv.hu

Sztankovics: Ha minősíteném a játékvezetést, eltiltanának öt-hat meccsre

origo.hu

Putyin megsemmisítő csapásra készül, az ukrán hadsereg feladhatja a harcokat

travelo.hu

A legolcsóbb országok, ahova érdemes elutazni

ripost.hu

Sztárban Sztár leszek!: Ő lett a győztes

life.hu

Ajándékozz kényeztetést és ragyogást karácsonyra: tökéletes arcápolók minden bőrtípusra(x)

life.hu

Fontos nyomelem, amely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Óriási hiba, amit télen mindenki zuhanyzás közben elkövet, ne tedd!

MEDICINA

Döbbenetes, mi történik veled, ha egy napig nem veszed kezedbe a mobiltelefonod

MEDICINA

Köhögéscsillapítás hurutos, vírusos köhögésre? Ezt a két dolgot ajánlja a magyar orvos

MEDICINA

Hihetetlen, mi derült ki a kocsonyáról, máris érdemes megfőzni

MEDICINA

Vény nélkül kapható influenzagyógyszerekkel kezelte magát: élet-halál közé került a fiú

MEDICINA

Ezzel a népszerű itallal csökkenthető a demencia kockázata

MEDICINA

Nem mindegy, meddig és hogyan köhögünk!

MEDICINA

A te szervezeted is kikészül teliholdkor? Ez az oka