MEDICINA

Szerző Ripost

1 hónapja

Természetes módszerekkel is elősegíthető a fogantatás

Bokor Katalin Brazíliában tanulta módszereit, sok „unokája” van, módszereit azoknak ajánlja, akik gyermekáldásra vágynak – és nem csak nőknek!

Szerző Ripost

Bokor Katalin már számos „természetgyógyászati unokával” büszkélkedhet szerte a világon. Brazíliában tanult módszereinek köszönhetően olyan nők válhattak édesanyává, akik ezt már alig remélték. Pusztaszabolcsi házában nemcsak betegek, gyermekre vágyó párok is megfordulnak, és amikor megszületik vágyott gyermekük, bemutatják őt Katalinnak, fényképet küldenek róla. A Ripost7 cikke.

Fotó: Shutterstock

„Az általam javasolt terápiák elvégzése után született gyermekeket boldogan természetgyógyászati unokáimnak hívom” – mondja a 80 évesen ma is dolgozó Bokor Katalin. „Tudom, hogy sok ilyen van országunkon belül és kívül. Néha a hozzám fordulók rokonaitól vagy szomszédtól kapok hírt róluk. Boldog ember vagyok, hogy a jó Isten szent kezében kicsiny eszköz lehetek elkeseredett nők vagy súlyos betegek gyógyulásában.”

Bokor Katalin már sok, gyermekre vágyó párnak segített a tanácsaival. Fotó: Bors

Bokor Katalin tanácsaiból, ami nem csak a leendő anyukáknak, hanem a leendő apukáknak is szól:

* Ahogyan az otthonunkat kitakarítjuk, amikor vendégeket várunk, a szervezetünket is takarítsuk ki megfelelő étkezéssel, gyógyteákkal, a káros szokások – dohányzás, alkoholfogyasztás – elhagyásával, légzőgyakorlatokkal, akkor könnyebben érkezik a baba.

* A pár tagjai együtt tegyék meg az előkészületeket a gyermek fogadására érzelmileg, lelkileg és fizikailag egyaránt. Nagyon fontos, hogy a nő érezze párja szeretetét és bizalmát, lehetőleg ne legyen túlhajszolt, ideges és elég ideje jusson a pihenésre.

* Legalább hét óra alvásra van szüksége egy felnőttnek ahhoz, hogy regenerálódni tudjon a szervezete, babaváráskor ez különösen fontos – és ebből legalább 2-3 óra éjfél előtt! 

* A családi költségvetésben első helyen álljon az egészséges ételek megvásárlása. Minél kevesebb készétel, előre csomagolt áru, minél több házi koszt, biozöldség és gyümölcs – de e kettő nem egyszerre! Két étkezés között pedig érdemes 4-5 óra szünetet tartani, hogy a gyomor kiürüljön.

* A vérkeringés élénkítésére érdemes naponta kétszer alkalmazni a skót zuhanyt: alapos meleg vizes zuhanyozás után hideg vízre kapcsolni, a jobb bokánál kezdve gyors mozgással felhozni ágyékig, majd a bal bokától ugyanígy, azután körmozgást végezve a hastájékon, majd a jobb kart, felsőtestet, bal kart, felsőtestet zuhanyozva a nyakunknál hátul lefelé hozzuk a vízsugarat, fél perc alatt az egész hidegzuhanyt befejezzük és gyorsan törölközünk, felöltözünk. 

* Naponta 25 perc életfürdő is javasolt: a kádba tegyünk két lavórt, az egyikbe meleg vizet – ezt mindig pótolni kell, ki ne hűljön –, a kezünk ügyébe hideg vízzel telit. Egy fürdőkesztyűt belemártunk a hideg vízbe, felfelé haladva, körkörös mozdulatokkal gyengéden masszírozzuk az egyik oldali ágyékot, nyirokmirigyeket a köldök felé haladva, majd lefelé a másik oldalt, és újra hideg vízbe mártjuk a fürdőkesztyűt és ezt folytatjuk. Fontos, hogy közben a láb meleg vízben legyen!

Bokor Katalin könyvet is írt a gyermekvárásról. Fotó: Ripost

A harmadik kiadást érte meg Bokor Katalin Gyermekvárás-gyermekáldás című könyve, amelyben hasznos tanácsokat, egészséges ételrecepteket találnak a leendő és kisgyermekes szülők, de lelki segítséget is kapnak a babaváráshoz, gyermekgondozáshoz. Molnár Erika ajánlja az olvasók figyelmébe a könyvet. Ő egy azok közül, akik Bokor Katalinnak köszönhetik gyermeküket. Számos vetélése volt, de a terápia hatására megerősödtek a méhszalagjai, így megszülethetett fia, Botond, majd később még egy gyermeknek, Kristófnak adott életet.

Imre Melinda lánya, Mariann is Bokor Katalin „természetgyógyászati unokája”. Fotó: Bokor Katalin

„Köszönjük, Kati néni! Már régóta szerettünk volna kisbabát a férjemmel, de valahogy nem akart megérkezni. Aztán a munkánk kapcsán találkoztunk Bokor Kati nénivel és a kedves férjével, s az előadások meghallgatása és a személyes beszélgetések után, úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk megreformálni az életmódunkat. Elhagytuk az étrendünkből a húsokat, ritkán fogyasztottunk tojást és tejterméket. Nagy mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget iktattunk  az étrendünkbe. Néhány hét után már érződött a közérzetünk javulása, az emésztésünk is kiszámíthatóvá alakult, s egy-egy étkezés után nem vett erőt rajtunk az ólmos fáradtság és túltöltött gyomor érzése. Természetesen sok folyadékot, főleg vizet és gyógyteákat fogyasztottunk, és hamarosan meg is lett az életmódváltás következménye, hiszen 2011. december 8-án megszületett - egy teljesen egészséges, problémamentes terhességből – Donát, aki ma már 11 hónapos, egészséges, mozgékony kisfiú” – írta egy hálás hévízi édesanya.
 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Hosszú Katinka elképesztő bejelentése

mandiner.hu

Videón Karácsony Gergely főpolgármester hülyét csinált magából

borsonline.hu

Szentkirályi Alexandra fontos bejelentést tett, ez minden autóst érint

metropol.hu

A Kos jobban jár, ha ma a megérzéseire bízza magát

hirtv.hu

Önmaga halálát kívánja a kemecsei anyát mindkét szemére megvakító Attila

borsonline.hu

Kutyával ült a matracon, így fulladt vízbe a kétéves kislány a Balatonnál

ripost.hu

Gyilkos szódabikarbóna: soha ne dőlj be ennek a kerti trükknek

ripost.hu

Már tavasszal fenyegetőzött Ukrajna a Barátság kőolajvezetékkel

ripost.hu

Kitálalt Varga Irén menedzsere: Mindennek vége

ripost.hu

Aggódnak a rajongók Hódi Pameláért

További cikkek

MEDICINA

Kánikulai kisokos: 10 házi praktika izzadás ellen

ÉLETMÓDI

Gyilkos szódabikarbóna: soha ne dőlj be ennek a kerti trükknek

ÉLETMÓDI

Erre a 3 csillagjegyre komoly spórolás vár szeptembertől

ÉLETMÓDI

Kiégett a kertben a fű? Ne pánikolj, itt a megoldás!

MEDICINA

A vegán életmód előnyei, amit akár már néhány hét után érezhetünk (x)

MEDICINA

A multivitaminok tényleg minden fontos vitamint tartalmaznak? (x)

MEDICINA

Az UV-sugarak mellett más veszély is leselkedik a bőrünkre a hőségben

MEDICINA

Mennyibe kerül a Fixfogsor Protézisrögzítés?(x)