Létrehozva: 2022.07.03.

Természetes módszerekkel is elősegíthető a fogantatás

Bokor Katalin Brazíliában tanulta módszereit, sok „unokája” van, módszereit azoknak ajánlja, akik gyermekáldásra vágynak – és nem csak nőknek!

Szerző Ripost

Bokor Katalin már számos „természetgyógyászati unokával” büszkélkedhet szerte a világon. Brazíliában tanult módszereinek köszönhetően olyan nők válhattak édesanyává, akik ezt már alig remélték. Pusztaszabolcsi házában nemcsak betegek, gyermekre vágyó párok is megfordulnak, és amikor megszületik vágyott gyermekük, bemutatják őt Katalinnak, fényképet küldenek róla. A Ripost7 cikke.

Fotó: Shutterstock

„Az általam javasolt terápiák elvégzése után született gyermekeket boldogan természetgyógyászati unokáimnak hívom” – mondja a 80 évesen ma is dolgozó Bokor Katalin. „Tudom, hogy sok ilyen van országunkon belül és kívül. Néha a hozzám fordulók rokonaitól vagy szomszédtól kapok hírt róluk. Boldog ember vagyok, hogy a jó Isten szent kezében kicsiny eszköz lehetek elkeseredett nők vagy súlyos betegek gyógyulásában.”

Bokor Katalin már sok, gyermekre vágyó párnak segített a tanácsaival. Fotó: Bors

Bokor Katalin tanácsaiból, ami nem csak a leendő anyukáknak, hanem a leendő apukáknak is szól:

* Ahogyan az otthonunkat kitakarítjuk, amikor vendégeket várunk, a szervezetünket is takarítsuk ki megfelelő étkezéssel, gyógyteákkal, a káros szokások – dohányzás, alkoholfogyasztás – elhagyásával, légzőgyakorlatokkal, akkor könnyebben érkezik a baba.

* A pár tagjai együtt tegyék meg az előkészületeket a gyermek fogadására érzelmileg, lelkileg és fizikailag egyaránt. Nagyon fontos, hogy a nő érezze párja szeretetét és bizalmát, lehetőleg ne legyen túlhajszolt, ideges és elég ideje jusson a pihenésre.

* Legalább hét óra alvásra van szüksége egy felnőttnek ahhoz, hogy regenerálódni tudjon a szervezete, babaváráskor ez különösen fontos – és ebből legalább 2-3 óra éjfél előtt! 

* A családi költségvetésben első helyen álljon az egészséges ételek megvásárlása. Minél kevesebb készétel, előre csomagolt áru, minél több házi koszt, biozöldség és gyümölcs – de e kettő nem egyszerre! Két étkezés között pedig érdemes 4-5 óra szünetet tartani, hogy a gyomor kiürüljön.

* A vérkeringés élénkítésére érdemes naponta kétszer alkalmazni a skót zuhanyt: alapos meleg vizes zuhanyozás után hideg vízre kapcsolni, a jobb bokánál kezdve gyors mozgással felhozni ágyékig, majd a bal bokától ugyanígy, azután körmozgást végezve a hastájékon, majd a jobb kart, felsőtestet, bal kart, felsőtestet zuhanyozva a nyakunknál hátul lefelé hozzuk a vízsugarat, fél perc alatt az egész hidegzuhanyt befejezzük és gyorsan törölközünk, felöltözünk. 

* Naponta 25 perc életfürdő is javasolt: a kádba tegyünk két lavórt, az egyikbe meleg vizet – ezt mindig pótolni kell, ki ne hűljön –, a kezünk ügyébe hideg vízzel telit. Egy fürdőkesztyűt belemártunk a hideg vízbe, felfelé haladva, körkörös mozdulatokkal gyengéden masszírozzuk az egyik oldali ágyékot, nyirokmirigyeket a köldök felé haladva, majd lefelé a másik oldalt, és újra hideg vízbe mártjuk a fürdőkesztyűt és ezt folytatjuk. Fontos, hogy közben a láb meleg vízben legyen!

Bokor Katalin könyvet is írt a gyermekvárásról. Fotó: Ripost

A harmadik kiadást érte meg Bokor Katalin Gyermekvárás-gyermekáldás című könyve, amelyben hasznos tanácsokat, egészséges ételrecepteket találnak a leendő és kisgyermekes szülők, de lelki segítséget is kapnak a babaváráshoz, gyermekgondozáshoz. Molnár Erika ajánlja az olvasók figyelmébe a könyvet. Ő egy azok közül, akik Bokor Katalinnak köszönhetik gyermeküket. Számos vetélése volt, de a terápia hatására megerősödtek a méhszalagjai, így megszülethetett fia, Botond, majd később még egy gyermeknek, Kristófnak adott életet.

Imre Melinda lánya, Mariann is Bokor Katalin „természetgyógyászati unokája”. Fotó: Bokor Katalin

„Köszönjük, Kati néni! Már régóta szerettünk volna kisbabát a férjemmel, de valahogy nem akart megérkezni. Aztán a munkánk kapcsán találkoztunk Bokor Kati nénivel és a kedves férjével, s az előadások meghallgatása és a személyes beszélgetések után, úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk megreformálni az életmódunkat. Elhagytuk az étrendünkből a húsokat, ritkán fogyasztottunk tojást és tejterméket. Nagy mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget iktattunk  az étrendünkbe. Néhány hét után már érződött a közérzetünk javulása, az emésztésünk is kiszámíthatóvá alakult, s egy-egy étkezés után nem vett erőt rajtunk az ólmos fáradtság és túltöltött gyomor érzése. Természetesen sok folyadékot, főleg vizet és gyógyteákat fogyasztottunk, és hamarosan meg is lett az életmódváltás következménye, hiszen 2011. december 8-án megszületett - egy teljesen egészséges, problémamentes terhességből – Donát, aki ma már 11 hónapos, egészséges, mozgékony kisfiú” – írta egy hálás hévízi édesanya.
 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

origo.hu

Magyar Péter elárulta magát: előre megmondta, bosszúból csinál mindent

borsonline.hu

Emlékszel még az énekes tehetségkutató sztárjára? 12 évvel a verseny után fel se lehet ismerni

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

mindmegette.hu

Megvan a titkos recept: ebből a tésztából készül minden az albán pékségekben!

vg.hu

Térképen az M9-es: megépül Magyarország leghosszabb autópályája – kiválasztották, ki tervezi az új szakaszt

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

travelo.hu

Belehalt a medvetámadásba a túrázó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

vg.hu

Humanoid robotok kezdtek dolgozni a Mercedes kecskeméti gyárában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Nyersen vagy főve? Kiderült, hogyan egészségesebb a cékla

MEDICINA

Indul a pitypangszezon! Nem is gondolnád, mi mindenre gyógyír

MEDICINA

A legszörnyűbb hang: ezt hallatja mindenki a halála előtt

MEDICINA

Rózsaszín lett a vizelete, más tünetet nem tapasztalt a rákbeteg férfi

MEDICINA

Így moss minden reggel arcot, sokáig ránctalan marad

MEDICINA

Íme egy olcsó fűszer, amiből jó, ha tavasszal többet eszel

MEDICINA

Kevésbé horkolsz, ha ezeket az ételeket nem este eszed

MEDICINA

Holisztikus szállodát keresel? Megnyílt Sárváron a legújabb luxusszálloda, a Melea – The Health Concept