Létrehozva: 2022.06.22.

Megateszt: Önmagunk legjobb verziója - Inspiráló hétköznapi példaképek (x)

Elképesztő átalakulások, történetek és hihetetlen kitartás, így jellemezhetjük a 2022-es Megatesztet. A Scitec Nutrition szervezésében a 16 hetes küzdelem során nem egymással, hanem saját magukkal küzdöttek meg a versenyzők nap mint nap egyetlen célért: a lehető legtöbbet kihozni önmagukból és a fizikumukból. 150 Megatesztelő – 100 férfi és 50 nő – vágott neki a kalandnak és a korábbi évekhez hasonlóan a versenyzők elhivatottsága példa nélküli volt. Bebizonyították, hogy bármilyen nehéz élethelyzet, munka mellett képesek lehetünk a sikerre, ha igazán akarjuk. A legfiatalabb versenyző 20, a legidősebb pedig 52 éves volt, ez is bizonyítja, hogy önmagunk átformálása nem korfüggő.

Szerző Ripost

Civilből fitneszmodell 16 hét alatt

A Scitec Megateszt során nem a legizmosabb versenyzőket díjazták, hanem azokat, akik a kihívás végére önmagukhoz képest a legnagyobb változást tudták felmutatni. A Megateszt résztvevői ismét bizonyították, hogy kellő kitartással és akarattal igenis bárkinek lehetséges négy hónap alatt „fitneszmodellé” válnia. A díjazottak - és a mezőny nagy része - nem hivatásos sportolók vagy testépítők, hanem a sporttól teljesen független, civil állást töltenek be a hétköznapokban. A BioTechUSA-cégcsoport tagjaként a Scitec Nutrition márka - a konditermek és a testépítő bajnokságok állandó támogatójaként - a “Make a Difference” szlogenen keresztül alapvetően azokhoz szól, akik életvitelszerűen űzik az edzőtermi edzést és arra ösztönzi őket, hogy önmaguk legjobb változatai legyenek, ezáltal másokat is inspirálhassanak.

A korábbi évekhez hasonlóan a versenyzők elszántsága és elhivatottsága példa nélküli volt. Hihetetlen átalakulásoknak lehettünk szemtanúi a Megateszten: a résztvevők képein látszik, hogy a fizikum mellett az önbizalmuk is folyamatosan fejlődött. A verseny három fordulóból állt és a fordulók közötti fotózások eredménye döntötte el a továbbjutók sorsát. Végül 25 férfi és 10 nő küzdött a dobogós helyekért. A döntősök közel 200.000 Ft értékű táplálékkiegészítőt próbálhattak ki a Scitec Nutrition jóvoltából, de a legnagyobb motivációt maga a Megateszt jelentette a versenyzőknek.

 

Gépészmérnökből bajnok

A résztvevők mindent beleadtak, és új emberekként köszöntek vissza az „utána” képeken. A férfi kategóriában az első helyet a civilben autóiparban gépészmérnökként dolgozó Bíró Zoltán (31) szerezte meg, aki egy átlagos edzőterembe járó fizikumból gyakorlatilag verseny szintű testet faragott – olyan definiáltság és szárazság jellemezte, mintha egy szobrot faragtak volna a testéből. 

Bíró Zoltán az első helyezett (Fotó: scitec.hu)

Különböző szintről indult mindenki, volt, aki teljesen átlagos testalkatot diétázott le egy kezdő versenyzői fizikumra, volt, aki már korábban is izmos volt, de készre faragta a testét. A második helyen Gergely Dániel (34) végzett, aki már az „előtte” képen is jelentős izomtömeggel rendelkezett. Innen nagyon nehéz volt jelentős javulást felmutatni, hiszen minél haladóbb valaki, annál nehezebb szintet lépni, de neki sikerült: kerekebb izomformák és szálkásabb kinézet jellemezte az „utána” képeken. Civilben ő is mérnökként dolgozik csoportvezetői minőségben. 

Gergely Dániel végzett a második helyen (Fotó: scitec.hu)

A harmadik helyen a mezőny egyik legbátrabb versenyzője, Novák Csaba Titusz (26) végzett, aki bevállalta azt, amit kevesen: a Megateszt első részében tömeget növelt, amivel majdnem kiejtette magát a mezőnyből az utolsó előtti fotózáson. Ugyanis a némi zsírosodással járó tömegnövelés laikus szemmel nézve gyakorlatilag egy rosszabb fizikumot eredményez látszatra, mint a kiindulási kép. A civilben kutatóként és junior fejlesztőként dolgozó versenyző azonban ezzel a merész stratégiával végül révbe ért és a második etapban egy következetesen betartott diétával kiélezte a formáját, így végül a kiindulási állapotnál nagyobb izomtömeggel, de szálkásabban állt a fényképezőgép elé. A képek önmagukért beszélnek.

Novák Csaba Titusz lett a harmadik (Fotó: scitec.hu)

Példaértékű női történetek

A női mezőnyben is igazán inspiráló versenyzőkkel ismerkedhettünk meg. A női kategória első helyezettje Dr. Fenyvesi Klaudia Gréta (28) civilben ügyvédként dolgozik, az ő története is bizonyítja, hogy az irodai munka és a kevés idő nem lehet kifogás. Az előtte-utána képeket nézve nehéz eldönteni, hogy ugyanarról a személyről beszélünk-e. Gréta a futást, az ökölvívást és az edzőtermi súlyzós edzést is kipróbálta. Nagy büszkeség, hogy a Megateszt végére még az INBA naturál testépítő bajnokságon is színpadra lépett – nem a helyezésért, hanem az élményért. 

A nők között dr. Fenyvesi Klaudia Gréta lett az első (Fotó: scitec.hu)

A második helyen Pákozdi Adél (30) végzett, aki bár civilben földhivatali ügyintézőként dolgozik, annyi előnnyel indult, hogy párja személyi edző és maga is versenyző. Ettől azonban nem volt számára könnyebb keresztül verekednie magát azon a lemondásokkal teli úton, ami egy ilyen fizikum eléréshez elengedhetetlen – kiváltképp, hogy komoly magánéleti veszteséggel is meg kellett küzdenie a Megateszt ideje alatt. 

A második helyen Pákozdi Adél végzett (Fotó: scitec.hu)

A harmadik helyezett Molnár Viktóriának (20) nem volt könnyű feladata, ugyanis már egy jó formával érkezett, ennek ellenére rengeteget tudott javulni. Ő kifejezetten a Megateszt ideje alatt kezdett el versenyezni, már májusban is szerzett egy első helyezést a Bodysport kupán, majd az INBA naturál testépítő és fitnesz bajnokságon ugyancsak első és második helyeken végzett. Viktória egyébként Kárpátaljáról érkezett, nagyon sokoldalú személyiség: személyi edzőként, csoportos óra oktatóként, recepciósként, valamint játszóházban is dolgozik. 

Molnár Viktória lett a harmadik (Fotó: scitec.hu)

Nincsenek vesztesek, csakis győztesek

Voltak versenyzők a férfi és női kategóriában egyaránt, akik a dobogóról ugyan lemaradtak, de akiket mindenképpen díjazni akartak a szervezők. A férfiak között ilyen volt Szilágyi István (35), aki jelentős tartás- és szimmetria hibával rendelkezett az első fotózáson – amit gyakorlatilag 100%-ban kijavított a Megateszt végére, pusztán az edzés segítségével. A jutalma 100.000 Ft értékű különdíj volt Scitec termékekben. 

Szilágyi István különdíjas lett (Fotó: scitec.hu)

A nők között pedig Herczeg Gyöngyi (29) olyan izomminőséget és izomtömeget vonultatott fel, ami mellett egyszerűen nem lehetett elmenni szó nélkül. Gyöngyi gyerekkora óta sportol és már az első fotózáson sem volt rossz formában. Erőemelőként megvolt a megfelelő izomtömege, amit az utolsó fotózásra gyönyörűen ki tudott csiszolni. Civilben egyébként röplabda utánpótlás edzőként is dolgozik, de ő és párja is erőemelőként, illetve fekvenyomóként versenyeznek.

Herczeg Gyöngyi csodás izomtömeget vonultatott fel (Fotó: scitec.hu)

A Megateszt 2022-ben is hozta a kötelezőt: az elképesztő átalakulásokat, a lélekemelő, lelkesítő történeteket és egy remek csapatot, akik nem egymással, hanem önmagukkal versengve hozták ki magukból a maximumot. Akik pedig a Megateszt korábbi fordulóiban búcsúztak a versenytől, sok esetben ettől függetlenül is végigcsinálták a 16 hetet versenyen kívül is: ez mutatja meg azt, amikor valaki tényleg eltökélt abban, hogy változtasson.

(x)

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Világháborús üzenetet küldött Amerika

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

„Pótolhatatlan űrt hagyott az életünkben” – 4 éves kislány hunyt el az esti horrorbalesetben

mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

ripost.hu

Pumped Gabo mindenről kitálalt Aurelióval kapcsolatban

magyarnemzet.hu

Nyilatkozott az orosz mesterlövész, miután megadták magukat az ukránok + videó

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass

MEDICINA

Óriási hiba: ezért ne forrald fel soha újra a vizet

MEDICINA

Tedd fazékba a rozmaringot, és nem bánod meg