MANI

Több mint 4 milliárd forint várja szombaton a játékosokat

Még mindig van esély eltalálni azt az öt számot, amellyel most hétvégén egy szerencsés akár 4,171 milliárd forinttal gazdagodhat. Az Ötöslottó történetének harmadik legnagyobb összege rohamosan közelít a legendás rekordokhoz: 2003-ban és 2015-ben is több mint 5 milliárd forintnak örülhettek a szerencsések.

Az Ötöslottó több mint 60 éve hatalmas sikert arat idősek és fiatalok körében egyaránt. Az ötvenes években – amikor is igazi aranykorát élte a magyar reklámgrafika – a korszak leghíresebb képzőművészei szinte egytől egyig készítettek plakátokat az Ötöslottó népszerűsítésére. A Macskássy fivérek mellett Fejes Gyula, Káldor László, Pál György, Méhely Iván, Szilas Győző is gyártottak lottóreklámokat, és az Ötöslottó ismertségének növelésében óriási hatása volt a plakátjaiknak, melyek tízezer szám kerültek fel a hirdetőoszlopokra.

Ezen időszak vitathatatlanul legismertebb figurája Lottó Ottó, Macskássy János grafikusművész alkotása lett. Kezdetben minden lottósorsoláson 5 darab Lottó Ottó figura várta a sorsoláson megjelenteket, és a számhúzónak kisorsolt szereplők mindegyike egy-egy, kézzel készített babát kapott emlékül. Hamarosan sor került a figura megszemélyesítésére is: Kabos László viselte a sárga, számtáblás inget és a négylevelű lóherés kalapot, amiket később lelkes szülők ezrei igyekeztek leutánozni gyermekeik farsangi rendezvényeire. 

A korszak vállalkozói, műanyagipari fröccsöntői, szalvéta- és édesség-gyártói sok száz változatban árulták a Lottó Ottó figurával, felirattal ellátott gyufákat, kártyanaptárokat, tippelőket, tudva, hogy az Ötöslottó népszerűsége az általuk gyártott termékeket is jobban eladhatóvá teszi.

A szerencse bárkit megtalálhat, így érdemes még a héten beikszelni azt az 5 számot, amellyel akár a 4,171 milliárd forintos főnyereményt is hazaviheti egy szerencsés játékos.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így lesz olyan a töltött káposzta, mint a nagyié
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?