LEHÚZÁS

Vigyázz! Egyetlen sms, és lenyúlják a pénzed!

Gyakran fizetsz kártyával? Most figyelj! Rafinált csalók könnyedén lecsupaszíthatják a számládat, ha nem vagy résen.
címkék:

Biztos te is bankban tartod a pénzed, mert kényelmesebb és biztonságosabb, mintha otthon a párnába dugdosnád. Így nincs az állandó para, hogy visznek mindent, ha egyszer betörnek, a bank pedig még kamatot is ad. ( Még, ha egyre kevesebbet is...) Arról nem beszélve, hogy fizetést sem tudsz már más módon megkapni.

Kártyahasználatkor hiába szoktál le arról, hogy a kártyád PIN kódját a pénztárcádban tartsd, hiszen a tolvajok  az elmúlt évek alatt profi számítástechnikai szakemberekké váltak. A módszereik pedig villámgyorsan terjednek a bűnözők között egész Európában.

A legújabb trükk nem más, mint egy sms. Ilyet naponta kaphatsz a bankodtól, hiszen üzennek, ha vásárolsz, ha pénzt veszel le. Fel sem fog tűnni, hogy kaptál egy napi bónusz üzenetet. A baj az, hogy a tolvajok éppen erre várnak. Futva elolvasod a sms-t, melyben közlik, a pénzed veszélyben van, vagy a bankban valami hiba történt, és kérik, add meg a számlád számáts és a saját adataidat. Sokszor a kártyád PIN kódját is.

Ha nem figyelsz és válaszolsz, a számlád már üres is.

Ne tévesszen meg az sem, ha az üzenet a bank telefonszámáról érkezik, ezt is meg tudják már hackelni a csalók.

SOHA ne adj meg semmilyen privát adatot - főleg ne PIN kódot- telefonon keresztül. Ha számodra érdekes üzenetet kapsz menj be a legközelebbi bankba és érdeklődj személyesen.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?