MANI

Megtaláltuk Budapest legolcsóbb strandját!

Most, hogy itt a kánikula, végignéztük, mennyiért és milyen feltételekkel lehet csobbanni a fővárosban. Az összeállításunkból kiderül: ez a főváros legolcsóbb és legdrágább strandja.
  • Szerző: MZ/X

Elérte az országot az igazi nyár, így sokan fogják megrohamozni a strandok pénztárait. A legtöbb fürdő, legyen az részben vagy teljesen fedett, esetleg teljesen szabadtéri, kínál valamilyen kedvezményes jegyet. Például családit, nyugdíjast, diákot stb. Mi viszont a legdrágább jegytípus, a teljes árú hétvégi belépőárakat hasonlítottuk össze, hogy kiderüljön, melyik a főváros legolcsóbb és legdrágább fürdője.

Idén az alábbi szabályok betartása mellett lehet strandolni

Idén az alábbi szabályok betartása mellett lehet strandolni,MTI Fotó: Horváth Péter
Fotó: mti

Idén az alábbi szabályok betartása mellett lehet strandolni

A legtöbb kültéri medence is üzemel már és létszámkorlát idén nincs a strandokon, viszont szinte kivétel nélkül védettségi igazolvány meglétéhez kötik a belépést az üzemeltetők. A maszkhordási szabályok fürdőnként eltérhetnek, ezért vagy tájékozódjunk előre, vagy a biztonság kedvéért legyen nálunk egy.

Az egyik legnagyobb fővárosi üzemeltető, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. honlapján az alábbi szabályokat lehet olvasni: a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal. A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány, azonban részükre maszk viselése kötelező. A koronavírus elleni védettség igazolására alkalmas továbbá az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér működtetője által biztosított applikáció is.

További szabályok

Lázzal, hányásos-hasmenéses vagy légúti megbetegedéssel tilos a belépés a strandokra, a papucs viselése pedig a legtöbb helyen kötelező. Ahol lehet, ott érdemes a sorban állást elkerülendő online jegyet venni, ráadásul a BGYH fürdőiben ezt 10% kedvezménnyel lehet megtenni. A fürdők területén – a korábbi gyakorlatnak megfelelően – kizárólag bank- vagy feltöltőkártyával lehet fizetni.

Ennyibe kerülnek idén a strandbelépők

Ennyibe kerülnek idén a strandbelépők
Fotó: Ripost

Ennyibe kerülnek a belépők idén

A budapesti gyógyfürdők (a BGYH által üzemeltetett) teljes árú, hétvégi jegyárai a következők: Széchenyi 6200 Ft, Gellért 6200 Ft, Rudas 6900 Ft, Lukács 3900 Ft, a most nyílt Dandár fürdőé 2900 Ft, a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőé 2600 Ft.

A strandokra, szabadtéri medencés fürdőkbe a következő árakon lehet bejutni: Paskál 3200 Ft, Palatinus 3600 forint, Pesterzsébeti fürdő 3200 Ft, Római strand 2800 Ft, Pünkösdfürdő 2000 Ft.

Aki extra szolgáltatásokat is szeretne igénybe venni, a következő árakkal számoljon: a Csillaghegyi forrásfürdőben például 700 Ft az értékmegőrző, 600 a kabinhasználat, 3500 a törölköző, 2000 a papucs, 3000 Ft a fürdőruha, 850 az úszósapka, és 3000 Ft a belépéskor adott óra/kulcs pótlása.

A fővárosi többi strandjának belépő árai

  • Óbudai Strand: idén nem üzemel
  • Lupa Beach: 4400 Ft hétvégén
  • Joker strand: 1500 Ft, nem kérnek védettségi igazolványt
  • Aquaworld: 6500 Ft hétvégén, online jegyvásárlással
  • Csepeli strandfürdő: 3000 Ft hétvégén
  • Újhegyi uszoda és strandfürdő: 1500 Ft
  • Kispesti uszoda: 2000 Ft
  • Bókay Park Uszoda és Strand: 1300 Ft
  • Erzsébetligeti Strand: 2700 Ft az egésznapos

Ennyibe kerültek 2020-ban a belépők

A Csillaghegyi strandra tavaly hétvégén 2500 Ft volt a beugró. A Palatinusra 3200, a Paskálra 2900 Ft plusz a hétvégi felár, a Pesterzsébeti strandfürdőbe 2900 Ft, a Lupa tóra 3400 Ft, az Aquaworldbe 4870 Ft, a Dagály strandra 2800 Ft, a Pünkösdfürdőbe 1900 Ft, a Joker strandra pedig 1500 Ft.

Ezek alapján Budapesten a legolcsóbban a Bókay Park strandján, az Újhegyi strandon és a Joker strandon lehet fürdőzni. A legtöbbet pedig a Rudasban és az Aquaworldben kell fizetnie egy felnőttnek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Illatos karácsonyi sütemények
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?