KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.18.

Oroszországban élhet az OBI tulajdonosa, aki 6 éve tűnt el rejtélyes körülmények között

Újabb elképesztő fordulatot vett a korábban már halottnak nyilvánított Karl-Erivan Haub multimilliárdos német vállalkozó ügye.

Moszkvában élhet Karl-Erivan Haub német milliárdos vállalkozó, az OBI és a KiK üzletláncok korábbi tulajdonosa, aki 2018-ban tűnt el síelés közben a svájci Alpokban, majd 2021-ben halottá nyilvánították - írja egy napokban megjelent oknyomozó cikkében a német RTL kereskedelmi csatorna online kiadása. A portál beszámolója szerint Haub annak idején csak megrendezte az eltűnését, hogy észrevétlenül elszökhessen Oroszországba a nála 20 évvel fiatalabb szeretőjéhez, akivel a mai napig együtt él az orosz fővárosban.

Oroszországban élhet az OBI tulajdonosa, aki 6 éve tűnt el síelés közben

Közel 7 milliárd eurós nettó vagyonával Karl-Erivan Haub Németország huszadik leggazdagabb embere volt, amikor 2018 április 7-én rejtélyes körülmények között eltűnt a svájci Matterhorn-csúcs alatt található Zermatt faluban. A Tengelmann csoport (hozzájuk tartozik az OBI és a KiK is) korábbi vezérigazgatóját akkor látták utoljára, amikor a hajnali órákban beszállt egy síliftbe. Akkori feltételezések szerint Haub edzeni indult a hegyekbe, ugyanis részt akart venni a "Patrouille des Glaciers" nevű svájci sítúra-versenyen, amelyet korábban több alkalommal is teljesített. 

Haub tapasztalt síalpinista volt, az edzője pedig korábban azt nyilatkozta, hogy a férfi mindig nagyon odafigyelt a biztonságra, ezért furcsállta, hogy az eltűnése napján egyedül indult a csúcsra.

Eltűnése után a hatóságok hat napon keresztül keresték helikopterekkel és kutyás mentőcsapatokkal Haubot, de nem jártak sikerrel. Mivel a holtteste sosem került elő, a kölni bíróság csak három évvel később, 2021-ben nyilvánította halottnak a milliárdos vállalkozót, akinek a vagyonát ekkor örökölte meg a felesége és két gyermeke.

Karl-Erivan Haub eltűnésének ügye néhány hete vett újabb fordulatot, amikor a kölni ügyészség nyomozást rendelt el a testvére, Christian Haub ellen, akinek a gyanú szerint bizonyítékai lehetnek arról, hogy a halottnak nyilvánítót bátyja még életben van. Christian korábban állítólag egy amerikai-izraeli magán titkosszolgálatot kért fel a bátyja felkutatására, akit meg is találtak és többször lefotóztak Moszkvában. A Stern magazin 2023 márciusi beszámolója szerint a képeken látható személy és Haub között körülbelül 90 százalékos volt a megegyezés.

A nemrég elrendelt kölni nyomozást vezető ügyészek ugyanakkor arra is rámutattak, hogy az hatóságoknak mindeddig nem volt oka arra, hogy a német eltűnt személyekről szóló törvény rendelkezései szerint Karl-Erivan Haub halálhírének törlését kérjék.

Karl-Erivan Haub feltételezett orosz szeretője, Veronika Ermilova

Az RTL nemrég megjelent tényfeltáró cikke szerint Haub egyértelműen nem halt meg 2018 áprilisában, hanem a Matterhorn déli lejtőin átsíelt Olaszországba, majd onnan Moszkvába szökött az orosz szeretőjéhez, a nála 20 évvel fiatalabb Veronika Ermilovához. Megdöbbentő állításait a hírportál arra alapozza, hogy az eltűnése előtti három napban Haub 13-szor hívta fel Ermilovát, az egyik beszélgetésük pedig több mint egy óráig tartott. Árulkodó továbbá, hogy a titokzatos orosz szerető egy sítáborokat szervező szentpétervári cég igazgatója, amely 2018-ban többször szervezett kirándulásokat a svájci Zermattba.

Egy korábbi rendőrségi vizsgálat felfedte, hogy eltűnése előtt Haub élete szorosan összefonódott a Ermilovával, akiről korábban az a hír járta, hogy az orosz titkosszolgálatnak dolgozik. A nőt „vékonynak sportosnak írták le, vállig érő barna hajjal, sötét szemekkel és széles mosollyal".

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Letartóztatták Varga Viktorékat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Hátborzongató történet: egy nő hátából készített könyvborítót egy orvos!

KÜLFÖLD

Játék közben történt meg a legrosszabb, örökre elaludt a 2 éves kisfiú

KÜLFÖLD

Kirázta a hideg az orvosokat is, amikor meglátták, milyen élőlény mászik a férfi testében

KÜLFÖLD

Fájt a feje: a kórházban már nem tudták megmenteni a 3 gyermekes tanárnő életét