KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.18.

Los Angeles polgármestere: a gazdagok fizessék a hajléktalanok lakhatását

A demokrata városvezetés csúcsra járatta a baloldali politikát.

Karen Bass Los Angeles-i polgármester arra szólította fel a város leggazdagabb polgárait, hogy támogassák pénzügyileg az önkormányzat "LA4LA" nevű programját, melynek részeként megfizethető lakhatást biztosítanának a városban élő közel 40 ezer hajléktalan számára - írja a NBC News amerikai hírportál.

Los Angeles polgármestere: a gazdagok fizessék a hajléktalanok lakhatását

Los Angeles demokrata párti vezetője a keddi évértékelő beszédében vázolta fel a hajléktalanság megoldását célzó "LA4LA" program részleteit. A politikus elmondása szerint a terv első lépése üresen álló épületek felvásárlása lenne, amelyekben aztán lakásokat alakítanak ki.

„Arra kérem a legszerencsésebb Los Angeles-ieket, hogy személyes, magánszektorbeli és jótékonysági alapon vegyenek részt ebben az erőfeszítésben, hogy segítsenek nekünk több ingatlan megszerzésében, a tőkeköltség csökkentésében és a hajléktalanok lakhatásának felgyorsításában”

- fogalmazott Karen Bass, aki azzal érvelt, hogy a hajléktalanválság mindenkit érint a városban, a probléma megoldása pedig az adófizetők pénzébe fog kerülni, így a tehetősek jobban járnak, ha közvetlenül finanszírozzák a város törekvéseit.

A tavalyi számlálás szerint nagyjából 75 500 ember élt az utcán Los Angeles megyében, ami 9 százalékos emelkedés az előző évhez képest. Ezen belül mintegy 46 ezer hajléktalant Los Angeles város területén regisztráltak, ők jellemzően közparkokban és más nyilvános helyeken állítottak fel sátrakat. A hatóságok adatai szerint 2015 óta a hajléktalanok száma 70 százalékkal emelkedett a megye területén, 80 százalékkal pedig a városban.

Los Angeles megyében az utóbbi időben egyre nagyobb az elégedetlenség amiatt, hogy a hatóságok – a költséges programok ellenére – láthatóan nem tudják csökkenteni az autókban, sátrakban, utcákon összetákolt menedékekben élők számát. Kalifornia szövetségi államban különösen feltűnő a hajléktalanság problémája, rengeteg ember alszik az utcákon, a járdákon, felüljárók alatt.

Az összes amerikai hajléktalan harminc százaléka Kaliforniában él annak ellenére, hogy az állam csupán az ország teljes népességének 12 százalékát adja. A University of California San Francisco tavaly nyilvánosságra hozott jelentése szerint több mint 171 ezer hajléktalan él Kaliforniában – több mint kétszer több, mint a második helyen álló New York államban. Ezt érdemes párhuzamba állítani azzal, hogy Kalifornia GDP-je tavaly megközelítette a 3600 milliárd dollárt, amellyel önálló államként a világ ötödik legnagyobb gazdasága lenne, megelőzve Indiát és az Egyesült Királyságot.

A Los Angeles-i hajléktalanpopuláció ráadásul egyre idősebb, a felmérésben részt vett felnőttek 47 százaléka ötvenéves vagy idősebb. Etnikai hovatartozásukat illetően a hajléktalanok 27 százaléka fehér, 26 százaléka fekete, 26 százalék latino, 12 százaléka pedig amerikai őslakos. A feketék és az őslakosok azonban messze felülreprezentáltak a hajléktalanok között, a teljes kaliforniai népességben ugyanis az arányuk csak hat, illetve két százalék. A hajléktalanok 69 százaléka férfi, 30 százaléka nő, a maradék egy százalék transznemű vagy olyan, akinek a nemi önkifejezése nem követi a hagyományos férfi-nő szerepeket.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Letartóztatták Varga Viktorékat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

hirtv.hu

Sorra állnak be Magyar Péter mögé a jobbik jelenlegi és ex politikusai

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

astronet.hu

A Vénusz a Bikába lép, a Mars a Kosba: ez a nagy egymásra találások ideje

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Hátborzongató történet: egy nő hátából készített könyvborítót egy orvos!

KÜLFÖLD

Játék közben történt meg a legrosszabb, örökre elaludt a 2 éves kisfiú

KÜLFÖLD

Kirázta a hideg az orvosokat is, amikor meglátták, milyen élőlény mászik a férfi testében

KÜLFÖLD

Fájt a feje: a kórházban már nem tudták megmenteni a 3 gyermekes tanárnő életét