KÜLFÖLD

Szerző Ripost

1 hónapja

Azt hitték, csak egy kis nátha, súlyos diagnózist kapott a gyönyörű, fiatal lány

Mindenkit arra int, hogy vegye komolyan a tüneteket.

Szerző Ripost

Az orvosok kezdetben nem vették komolyan a 29 éves Alix Burnard tüneteit. Az angliai Newburyben élő nő azt gondolta, valamilyen fertőzést kapott el, több covid-tesztet is elvégzett, de egyik sem mutatott pozitív eredményt, és az orvosok is csak egy kis köhögés elleni szirupot írtak fel neki, így annyiban hagyta a dolgot. Idővel azonban a fiatal nő állapota rosszabbra fordult: megduzzadt a nyaka és komoly fájdalmak jelentkeztek nála.

Fotó: Pixabay

„Azt hittem, csak elaludtam a nyakamat, el is kezdtem csontkovácsot keresni. Aztán az egyik oldalon annyira megdagadt, hogy teljesen nyilvánvalóvá vált, valami komolyabb baj van” – mondta Alix, aki az egészségéért aggódva tudta, ideje felvenni a kapcsolatot a háziorvosával. A doki egy sor vizsgálatot javasolt, valamint antibiotikumot is felírt, de semmi sem segített.

Annyira nehezen lélegeztem, hogy már beszélni sem tudtam anélkül, hogy ne fogytam volna ki a levegőből. Folyamatosan váladékot köhögtem fel, így ha elindultam otthonról, egy kis pohárkát vittem magammal, amibe beleköphettem a nyákot. Éjszakánként szörnyen izzadtam, szenvedtem. Annyira lefogytam, hogy mindegyik ruhám lógott rajtam. Gyakran annyira köhögtem, hogy szabályosan rosszul lettem tőle

– mesélte a Mirrornak a nő, aki ismét orvoshoz fordult. Végül elküldték CT-vizsgálatra, amelyből végre kiderült, mi baja.

„Innentől kezdve az orvosok egész másképp álltak hozzám, éreztem, hogy ez valami komoly dolog. Életem legnehezebb időszakát éltem át, miután kiderült, hogy rákos vagyok...”

Alix kezelések sorozatába kezdett, beleértve a kemoterápiát is, amelyek célja a terjedés lassítása és az értékes idő biztosítása. Bár súlyos diagnózist kapott, a lány továbbra is optimista, és azt tanácsolja: soha ne hagyjuk figyelmen kívül a nem múló tüneteket.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!