BIZARR

Döbbenetes felismerésre jutottak a tudósok a horoszkópban bízó nőkről

Főleg az újév első napjaiban fordulnak jóslatokhoz a nők, kíváncsiak, mit hoz vajon számukra a jövő. Most kiderült, milyen tudományos háttere van annak, ha valaki titkos utakon akarja kifürkészni, hogy mi vár rá az életben...
  • Szerző:

Tarot kártyák, jósnők, horoszkópok – csak néhány azokból a misztikus módokból, amik segítségével túlnyomórészt a nők meg akarják tudni, mit tartogat számukra a jövő. A jövendölés talán egyidős az emberiséggel, de viszonylag ritkán foglalkoztak azzal, vajon miért kíváncsi valaki arra, hogy mi vár rá. A tudományos magyarázat nagyon egyszerű: az okok a lélektanban keresendők.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Egy Massachusettsi viselkedéskutató központ pszichológusai szerint a horoszkópokra és jóslatokra olyan helyzetekben van szükségük az embereknek, amikor stresszes életszakaszban vannak, és egyáltalán nem látják maguk előtt a kiutat. A jövendölések adnak egy keretet arra, hogy mit tegyenek, és ilyenkor a rossz helyzetben lévők megkönnyebbülnek; még azok is, akik máskor nem hisznek az ilyesmiben.

Fotó: Pixabay

Megint mások számára egy olyan támogatást jelent a jóslatok bújása, mint egy tanácsadó vagy terapeuta jelenléte. Egyrészt sokan nem tudják megfizetni a terápiát, másrészt sokan nem is akarnak tanácsadóhoz járni, hiszen nem érzik úgy, hogy szükségük lenne rá. Az online horoszkópok viszont minden nap karnyújtásnyira vannak, és még tanácsokat is adnak, hogyan kezeljük a mindennapi stresszt, a problémákat. Vannak olyanok is, akik önismeretre használják a horoszkópot. Hiszen mind a 12 csillagjegyhez pontos jellemzéseket találhatunk, de aki ennél tovább akar menni, kérhet egyéni elemzést is.

Fotó: Pixabay

A szakemberek szerint a jövendölések mindaddig ártalmatlanok, míg valaki önigazolásra nem használja őket. Sokan ugyanis a sorsot teszik felelőssé a rossz helyzeteikért, és ha valami nem jól sül el, ráfogják, hogy meg volt írva a csillagokban. Ami, teszik hozzá a szakemberek, azért veszélyes, mert a saját sorsunkat csak magunk irányíthatjuk; de ha képtelenek vagyunk belátni, ha valamit elhibáztunk, akkor javítani se tudunk rajta.

 

És ezeket olvastad már?