INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.07. 18:00

Hőingás, napfény, fejfájás: elképesztő időjárás vár ránk a héten

A frontokkal tarkított hétvége után sem pihenhet a szervezeted. Amíg a reggelek kifejezetten hűvösek lesznek, napközben csaknem 20 fok is lehet, azaz nagy lesz hőingás, ami sokaknál kínzó fejfájással jár.

Ilyen nincs! A múlt hétvége frontjai után most újabb nehézséggel kell megküzdened. Az időjárás pedig nemcsak hétfőn, hanem a hét további részében is tartogat meglepetést. A hőingás és a melegedést kísérő fejfájás csak a kezdet.

hőingás, fejfájás, időjárás, előrejelzés, hőmérséklet, meteogyógyász,
Hétfőtől nő a hőmérséklet és a napi hőingás mértéke (Fotó: Köpönyeg)

Ezt teszi veled a hőingás 

Hétfőn erőteljes melegedés indul, mely kedden, szerdán és csütörtökön is kitart. A hétfői nap folyamán elérhetjük a 20, a keddi naptól kezdődően akár a 25 fokos hőmérsékletet is

– hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója, aki arról is beszélt, hogy a hét elején tapasztalható változásoknak megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Egyrészt a több napsütés javít a mentális állapotodon és segíti a D-vitamin termelést. Mivel nem jellemző a csapadék, a hét nagy részében lehetőséged lesz rá, hogy kipihend a múlt hetet. A szervezeted így egy kissé talán erőre kaphat, regenerálódhat, ami a korábbi frontok után már nagyon rád fér.

A déli, délnyugati régiókban lesz melegebb, az északi, északkeleti régiókban lesz hidegebb, de már keddtől elérhetjük a 25 fokot

– hangsúlyozta a meteogyógyász, aki szerint ki kell élvezni ezt a pár napot, mert a kedvező időszak hamarosan véget ér és már a hét második felében visszatér az őszies időjárás.

Az erőteljes melegedés, a déli szelek hatására sok ember esetében komoly panaszokat hozhat, melyek között általános a gyulladásos folyamatok erősödése, a vérnyomás ingadozása, a gyakori szédülés, a keringési problémák, a mellkasi diszkomfort érzet, valamint az ízületi problémák. A fejfájások széles skáláját talán már említeni sem kell.

A Köpönyeg előrejelzése szerint kedden fátyolfelhős-napos időre van kilátás, de helyenként vastagabb felhők is megjelennek az égen, viszont számottevő csapadék sehol sem várható. Többfelé enyhébb lesz a hajnal, de helyenként északon köd képződhet. Az élénk, erős déli, délkeleti szélben 19-25 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, északkeleten számíthatunk a legalacsonyabb maximumokra.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek